Denizli HaberleriSağlık

Acılı annenin feryadı; “Ne olur oğlum ölmesin”

Denizli'de yaşayan Yüksel ailesinin yardım feryadı. Eğer uygun karaciğer bulunamazsa küçük Ramazan hayatını kaybedebilir.

Denizli Çivril ilçesinde yaşayan Yüksel ailesinin 4 aylık bebeği Ramazan yaşam mücadelesi veriyor. 3 ay içinde uygun bir karaciğer bulunup nakil yapılamazsa bebeğini kaybedeceğini söyleyen anne Hülya Yüksel; “Ne olur oğlum ölmesin” diyerek yardım çağrısında bulundu.

Çivril ilçesine bağlı Kocakaya Mahallesi’nde yaşayan Ali ve Hülya Yüksel çiftinin üçüncü çocuğu olan Ramazan, hayata tutunmak için uygun karaciğeri bekliyor. Safra kesesi damarları doğuştan gelişmeyen ve 2 aylıkken karaciğerinin bir bölümü ameliyatla alınan Ramazan bebek, 3 ay içinde karaciğer nakli yapılmazsa hayatını kaybetme riskiyle karşı karşıya kalacak.

YAŞAMASINI İSTİYORUM

Acılı aile doğumdan sonra sarılık teşhisi konan ancak 1 aylık tedavi sonucunda iyileşemediği için sevk edildikleri Denizli’de oğullarının safra kesesi damarlarının gelişmediğini öğrendi. Emdiği sütün karaciğere gitmesi nedeniyle küçük Ramazan’ın karaciğerleri de zarar gördü. İzmir’e sevk edilen Ramazan’ın karaciğerinin bir bölümünün alındığını belirten anne Yüksel; “Oğlumun yaşaması yapılacak nakile bağlı. Bebeğim karaciğer nakli gerçekleşmemesi durumunda hayatını kaybedecek. Uygun karaciğer bulmak için sosyal medya aracılığıyla da duyuru yaptık. Oğluma uygun dokuda karaciğer bulmak için ailemden kimsenin kan gurubu uymuyor. Ne olur oğluma uygun doku ve ciğer bulunsun. Oğlumun yaşaması için herkesin yardımını bekliyorum. Ne olur oğlum ölmesin. Oğlumun yaşamasını istiyorum” diye konuştu.

NE İSTERLERSE VERİRİZ

Sosyal medya üzerinde yaptıkları paylaşımlar sonucu bir gönüllü bulduklarını söyleyen Yüksel ailesi; “Ameliyattan sonra çalışamam, borçlarım var dedi ve 20 bin lira istedi. Kabul ettik, ameliyat günü belirlendi ama 3 gün kala, ‘ailem izin vermiyor’ diyerek vazgeçti. Baktığımız 5-6 tane koyun var, çiftçilik yapıyoruz. Elimizde, avucumuzda ne varsa satıp çocuğumuzu yaşatmaya çalışacaktık ama vazgeçti. Kaç para isterlerse bulup, buluşturup vereceğiz. Yeter ki oğlum yaşasın” dedi.