EkonomiGündem

Acil para bulmam lazım derken 1.100 TL’lik yeni devlet desteği faz 4 açıklaması geldi.

1100 TL devlet desteği müjdesi geldi. Acil nakit para ihtiyacı olan vatandaşlar özellikle koronavirüs salgını sürecinde devlet desteği sayesinde rahat nefes alacak. Türkiye’de koronavirüsle mücadele sürecinde devletin vatandaşlara verdiği destek ödemeleri hız kesmeden devam ediyor. Bu sabah saatlerinde de vatandaşların cebini rahatlatacak 1.100 TL’lik yeni destek ödemesi açıklaması yapıldı.

Karşılıksız olarak hesaplara yatırılacak nakdi destek ödemesi sayesinde vatandaşlar rahat bir nefes alma imkanı bulacak. Geri ödeme olmayan ve karşılıksız olarak yapılan bu ödemeler için başvurular hala devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sekmesi altında bulunan salgın sosyal destek programı ile başvuru işlemleri kabul edilirken şartları taşıyan vatandaşlar hemen ödemelerini PTT’den alabiliyor.

Bakan açıkladı! O para yarın hesaplara yatacak - Ekonomi Finans Haberleri

Nakdi destek ödemesi faz 4 kapsamında başvurular devam ediyor

Koronavirüs pandemisi başladığı günden bu yana maddi anlamda zorluk çeken vatandaşlara devlet desteği devam ediyor. Yaklaşık 2 yıldan bu yana devam eden salgın sürecinde devlet binlerce lira ödeme gerçekleştirdi. İhtiyaç sahipleri de devlet desteği ödemeleri ile rahat bir nefes alma imkânı buldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından vatandaşlara salgın sosyal destek programı kapsamında 1100 TL ödemeler soruyor. Nakdi destek ödemesi faz 4 kapsamında başvurular şu an için açık durumda ve isteyen herkes başvuru yapabiliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık daha önce yaptığı açıklamada salgın sosyal destek programı faz3 kapsamında milyarlarca lira nakdi destek ödemesi yapıldığını dile getirmişti

Bankalar konoravirüs nedeniyle ATM'lerden para çekme limitini artırdı

1100 TL nakdi yardım başvurusu nasıl yapılır?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, konuya ilişkin yaptığı açıklamada ihtiyaç sahibi vatandaşlara 110o TL’lik destek içeren salgın sosyal destek programı kapsamında e-devlet üzerinden başvuruların devam ettiğini dile getirdi. İhtiyaç sahibi olan vatandaşlar e-devlet girişi yaptıktan sonra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sekmesi altından başvuru işlemlerini tamamlayabiliyor. Başvuru yapan vatandaşlara gerekli incelemelerin tamamlanması sonrasında yardım ödemesi veriliyor.

Nerede bu paralar?

Başvurular ne zaman ve nasıl yapılacak?

Koronavirüs pandemisi ile mücadele sürecinde verilen 1100 TL’lik nakdi yardım ihtiyaç sahibi vatandaşlara sağlanıyor. Nakdi yardım ödemesi verilirken kişilerin kendisine değil hane durumuna bakılıyor. Hane içinden sadece bir kişi devlet desteği için başvuru yapabiliyor. Ayrıca başvuru işlemleri için T.C. kimlik numarasının sonuna göre farklı günler bulunuyor. Başvuru işlemlerini hangi günler yapabileceğinize e-devlet üzerinden ya da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sayfasından ulaşabilirsiniz. Hafta sonu kimlik numarası fark etmeden herkes başvuru işlemlerini yapabiliyor.

PTT Bankamatikten Nasıl Para Çekilir? | Kredi ve Para

1100 TL yardım ödemeleri PTT üzerinden ya da ATM’lerden yapılıyor

Dar gelirli vatandaşlara verilen 1100 TL yardım ödemeleri PTT üzerinden ya da ATM’lerden yapılıyor. Ödeme başvuru sırasında hesap bilgilerini veren vatandaşlar ödemelerini ATM’den çekerken hesap bilgisi bulunmayan vatandaşlara ise ödemeler PTT tarafından veriliyor. Ödemeyi PTT’den almaya gidemeyecek kadar yaşlı olan vatandaşların paraları ise görevliler tarafından evlerine kadar getirip teslim ediliyor.