Gündem

Açıklama Yapıldı ! Bir Yasak Daha Kaldırıldı

Türk Hava Yolları tarafından çok önemli bir açıklama yapıldı. Söz konusu açıklamada THY uçaklarında 18 yaş ve altı gençlerin uçaklarda veli ya da vasi ile seyahat etme zorunluluğunun kalktığı belirtildi.

Türk Hava Yolları tarafından corona virüsü salgını kapsamında çok önemli bir karar aldı. THY tarafından alınan karara göre 18 yaş altı uçak yolcularının aileleri ile beraber seyahat etme zorunluluğu kalktı.

18 YAŞ ALTINA SEVİNDİREN HABER

Bu konu hakkındaki açıklama Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi tarafından yapıldı. Ekşi sosyal medya platformu Twitter üzerinden yaptığı açıklamalarında “18 yaş altı gençler! Bugün güzel haber sizler için. Artık uçakla seyahatlerinizde veli/vasiniz ile beraber seyahat etme zorunluluğu ortadan kalktı. Ver elini memleket! Ver elini tatil!. Ama lütfen maskeniz ile beraber seyahat ediniz” ifadelerini kullandı.

İşte Bilal Ekşi’nin paylaşımı:

PEGASUS DA AYNI KARARI ALDI

Türk Hava Yollarının ardından Pegasus tarafından da flaş bir açıklama yapıldı. Pegasus tarafından yapılan açıklamada 18 yaş altının yalnız olarak uçaklarda seyahat edebileceği belirtildi. Konu hakkında Pegasus tarafından yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

“Yurt içine seyahat edecek 18 yaş altı misafirlerimizin; yanlarında velisi veya vasisi bulunması şartı kaldırılmıştır. Yanında velisi veya vasisi olmayan 18 yaş altı misafirlerimiz, seyahat izin belgesi alınmasına gerek olmaksızın uçuşlarımıza kabul edilecektir”

İşte Pegasus tarafından yapılan paylaşım:

AİLELERİ İLE BİRLİKTE YOLCULUK YAPMA ZORUNLULUĞU GETİRİLMİŞTİ

Şehirler arası seyahat yasağının 1 Haziran tarihi itibariyle kaldırılmasının ardından yeni normalleşme adımları kapsamında 0-18 yaş aralığındakiler aileleriyle beraber yolculuk yapabiliyorlardı.