Gündem

Açıklama Yapıldı: Bayramda O İllerde Sokağa Çıkma Yasağı Olabilir

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü yaptığı açıklamalarında Kurban Bayramınsa oskağa çıkma yasağı hakkında değerlendirmelerde bulundu. Özlü açıklamalarında vakaların arttığı bayramda risk oluşturabilecek olan illerde sokağa çıkma kısıtlamasının olabileceğini ancak bu hafta sokak yasağının gündeme gelmediğini vurguladı.

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü Kurban Bayramında sokağa çıkma yasağının gelip gelmemesi hakkında değerlendirmelerde bulundu. Tevfik Özlü açıklamalarında sokağa çıkma yasağı için bu hafta bir öneri gelmediğini belirtti ve son haftalara doğru bazı illerdeki vaka artışı değerlendirilerek risk teşkil eden durumlarda il bazında sokağa çıkma yasağının olabileceğini vurguladı.

İL BAZINDA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Açıklamalarında sokağa çıkma yasağının olup olmayacağını gelecek hafta yeniden konuşacaklarını belirten Tevfik Özlü “Özellikle önümüzdeki haftalar, salgının seyrine göre bu konudaki öneriler daha netleşmiş olur. Burada temelde, ülke genelinde bir sokağa çıkma yasağı gündeme gelmedi. Ama bir takım tedbirlerin olabileceği, özellikle il bazında bazı kısıtlamaların gündeme gelebileceği görüldü.” diyerek tedbirleri biraz daha sertleştirmek gerekebileceğini illerdeki vaka durumuna göre il hıfzısıhha kurulları kararları alma konusunda yetkili olduğunu ve il bazında kısıtlama olabileceğini vurguladı.

DÜŞME TRENDİNDEYSE BAYRAM YAPILABİLİR

Kurban Bayramına doğru yeniden risk değerlendirmesi yapılacağını belirten Tevfik Özlü bu değerlendirmenin il bazlı yapılacağını genel bir kısıtlama olmadığını ancak illerde hıfsızsıhha kurullarının kararlar alabileceğini ifade etti.

Bununla birlikte açıklamalarında “İller bayrama yakın bir zamanda kendi durumlarını değerlendireceklerdir. Bir ilde bulaş zinciri fazlaysa bu ilde kurban ile ilgili, (salgın) sürecin rutin tekrarlaması sıkıntı yaşatacaktır” ifadelerini kullanan Tevfik Özlü buralarda kısıtlama olacağını ancak düşme trendindeyse yine tedbirle bayram yapılabileceğini ifade etti.