EkonomiGündem

Açıklama Yapıldı: Başvuruda Bulunanlara Her Ay Nakit Yardımı Yapılacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, eşini kaybetmiş kadınlar için açıklamalarda bulundu. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada eşini kaybetmiş kadınlara devlet nakdi destekte bulunacak. Başvuruda bulunan kadınların hesabına her ay maddi destek yatacak. . Eşini kaybetmiş kadınlar illerinde ya da ilçelerinde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfına başvuruda bulunup nakit yardımından yararlanabilecek. Eşini kaybetmiş ihtiyaç sahibi kadınlar için açıklama yapıldı. Bakanlık başvuruda bulunan eşini kaybetmiş kadınlara dul maaşı yatırılacak.

Başvuruda Bulunanlara Kaç TL Yatacak?

Başvuruda bulunan eşi vefat eden kadınlara yatırılacak nakdi yardım miktarı 325 TL. Bakanlık tarafından  2 Ayda bir hesaplara aktarılan Dul Ödemesi ise 2 aylık 650 TL olarak belirlendi.

Dul Maaşına Kimler Başvurabilir?

Eşini kaybetmiş dul maaşına başvurmak için öncelikle, kadının dul olması ve resmiyette bir evliliğinin bulunmaması gerekmektedir. Dul maaşı alan kadının sigortalı herhangi bir işte çalışmaması hanede bulunan çocuklarının da aynı şekilde sigortalı bir işte çalışmıyor olması gerekmektedir. Herhangi bir geliri sahip olmaması, anne ve baba vefatı sebebiyle herhangi bir yetim ve öksüz aylığı adı altında ödenen ödenekten faydalanmıyor olması gerekmektedir.

Dul Maaşı Hangi Durumlarda Kesilmektedir?

Kocasını kaybetmiş ve bu sebepten dul maaşı alan kadının bir başkası ile resmi evlilik yapması durumunda, dul maaşı almaya başladıktan sonra kadının sigortalı bir işe girip çalışmaya başlaması durumunda, Maddi desteğe muhtaçlık durumunun ortadan kalkması ve maaşa gerek görülmemesi durumunda, resmi nikahlı olmasa dahi herhangi biri ile yaşamaya başlaması ve bunun tespiti durumunda kocası ölen vatandaşa sunulan maddi destek yardımı kesilecektir.

Dul Maaşlarına İkramiye Müjdesi

Çıkartılan yasaya göre, dul maaşından yararlanan kişilere ikramiye verileceği açıklandı. Bu yasadan faydalanan dul maaşı alıcılarına Kurban ve Ramazan Bayramlarında olmak üzere yılda 2 kez 1000 TL ikramiye yatırılacak.