Gündem

Acı haberler peş peşe geldi! Van Gölü’nden çıkan ceset sayısı 61’e yükseldi

Van Gölü'nde 27 Haziran'da içinde kaçak göçmenlerin bulunduğu teknenin batması üzerine başlatılan arama kurtarma çalışmalarında 1 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Van Gölü'nden çıkan ceset sayısı 61'e yükseldi.

27 Haziran günü saat 22.00 sıralarında Sedat ve Medeni Akbaş kuzenler kendi tekneleriyle Van Gölü’ne açılması sonucunda tekne alabora oldu. 28 Haziran günü saat 23.00 sıralarında alabora olan teknede yüzerek kurtulan Medeni Akbaş Tuşba ilçesi Çitören Mahallesi yakınlarında bulunarak, jandarmaya götürüldü.

11 GÜN SONRA BATAN TEKNENİN YERİ BULUNDU

Medeni Akbaş’ın verdiği bilgiler doğrultusunda Sedat Akbaş ile kaçak göçmenlerin bulunduğu teknenin battığı bölgede arama çalışması başlatıldı. Yapılan çalışmalar kapsamında 11 gün sonra batan teknenin yeri Çarpanak Adası’na 1 kilometre uzaklıktaki, gölün 107 metre derinliğinde tespit edildi.

CESET SAYISI 61’E YÜKSELDİ

Teknenin yerinin belirlenmesinin ardından çalışmaların yoğunlaştığı Çarpanak Adası açıklarında aramalar sürüyor. Çalışmalara Sahil Güvenlik, Sualtı Arama Kurtarma (SAK), Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ve Jandarma iç güvenlik timleri katılıyor. Özel ekiplerin ROV cihazlarıyla tespit edip, görüntülediği teknenin içinde bulunan cesetler ise kancalama yöntemi ile gölden çıkarılıyor.

Arama çalışmalarında bugün 1 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Van Gölü’nden çıkarılan ceset sayısı böylelikle 61’e ulaştı.