EkonomiGündemManşetYerel Haberler

Acele edin bu muhteşem indirimler yılda 1 kez oluyor! Kara Cuma geldi!

Black Friday ile firmalar geçtiğimiz senelerde olduğu gibi yine diğer zamanlara kıyasla daha büyük kampanyalar ve indirimler gerçekleştirecek. Giysilerden, teknolojik ürünlere, hatta otomobillere bile yansıyan Black Friday’da mağazalar çok erken saatte açılıp ve geç saatte kapanıyor. Black Friday 26 Kasım Cuma günü başlayacak, ancak ülkemizde genel olarak “Efsane Cuma” indirimlerin tarihleri farklılık gösterebiliyor. Black Friday yani Kara Cuma hem E- Ticaret sitelerinde hem de mağazalarda büyük bir ilgi görüyor. Black Friday ne zaman başlıyor? Black Friday ne zaman bitecek? Merak edilen soruların cevapları detaylarda…

Black Friday'in İsmi ve İndirimi Olmadan Yaşanan 'Black Friday' Çılgınlığı | Pazarlamasyon

‘Black Friday’ ne zaman başlıyor?

Black Friday, ABD’de Şükran Günü’nden sonra gelen ilk Cuma gününe denir. Gün 1932’den bu yana Noel alışveriş sezonunun başlangıcı kabul edilir. Black Friday 2021 yılında 26 Kasım tarihine denk geliyor.

‘Black Friday’ nasıl ortaya çıktı?

ABD’de, Black Friday Şükran Günü’nden sonra gelen ilk cuma günüdür. Mağazalar çok erken saatte açılır ve geç kapanırlar. Bugün beklenmedik derecede indirimli satış yaparlar. Black Friday resmi bir tatil sayılmaz. Kanada ve İngiltere’de de Black Friday günü vardır, ve Amazon gibi internet üzerinden iş yapan çeşitli şirketler de indirimli satış yaparlar. Son yedi yıl içinde, bu günde indirim yapan şirketlerin kârları sürekli artmıştır.

Black Friday Rehberi, Efsane Cuma İndirim Günlerinde Markalar Nasıl Bir Yol İzlemeli?

Bu alışveriş gününe tarihte ilk defa 1961 yılında gazetelerde Black Friday olarak bahsedilmiştir. O günde, Philadelphia’da, alışverişten dolayı oluşan yoğun trafik ve zorluklar nedeniyle bu isim verilmiştir. Son yıllarda, bu gün, hem insanlar hem de mağazalar için olumlu şekilde karşılanmaktadır. Walmart gibi ünlü mağazalar her yıl, kapılarını müşterilerine daha erken açmaktadırlar, ve işçilerin mesaisi daha yoğun geçmektedir. Black Friday gününde 2000’li yıllara kadar sabah 06:00’da açılan mağazalar bu tarihten sonra sabah 04:00 ila 05:00 saatlerinde hizmet vermeye başladı. 2011 yılından sonra bazı mağazalar Black Friday gününde 24 saat hizmet verme kararı aldı.

Black Friday ne zaman? 2020 yılında Black Friday hangi gün? - Son dakika haberleri

‘Black Friday’ ne zaman bitecek?

Yılın en büyük indirim dönemi olan Black Friday, 26 Kasım Cuma saat 00.00’da başlayacak. Normalde kara cuma indirimleri 24 saat sürmektedir. Ancak yaşanan yoğunluklar ve artan talep sebebiyle bazı mağazalarda 3-4 gün boyunca indirimler devam edebiliyor.