Gündem

ABD’de Korona virüs öldürme makinesi geliştirildi! 27 bin TL’den satılıyor

Dünya genelinde corona virüsü salgını etkisini korumaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde yüzde 90 koruyan aşı bulunduğu açıklaması yapılırken, ABD’den bir güzel haber daha geldi. ABD’deki Dynamics firması kapalı mekanlarda corona virüsünü öldürdüğünü iddia ettiği bir cihaz geliştirdi. Cihaz Amerika’da 3 bin 450 dolara yani yaklaşık 27 bin TL’ye satışa sunuldu.

Çin’den dünyaya yayılan corona virüsüne karşı bilimsel ve teknolojik alanda çalışmalar yapılmaya devam ediliyor. Bu kapsamda ABD’li Dynamics firması kapalı ortamlarda bulunan corona virüsünü öldüren bir cihaz geliştirdiğini açıkladı. Firmadan yapılan açıklamada, kapalı alanlarda işlev gösteren cihaz, UV ışıklarıyla virüslerin ölmesine neden oluyor. Corona virüsü öldüren cihaz Amerika’da 3 bin 450 dolara yani yaklaşık 27 bin TL’ye satışa sunuldu. Firmanın cihazı diğer ülkelerde piyasaya sürmesi için gereken güvenlik kriterlerini karşıladığı belirtildi.

Virüslerin yüzde 99’unu saniyenin 2 binde birinde yok ediyor

Nanowave Air adlı cihaz, 3 motora sahip. Hava emen ve püskürten sistemi ile cihaz Texas Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Colorado Eyalet Üniversitesi tarafından test edildi. Yapılan testler sonucunda cihazın 99.99907 oranında başarı sağlandığı iddiası ortaya atıldı. Buna göre cihaz, ortamdaki virüslerin yüzde 99’unu saniyenin 2 binde birinde ortadan kaldırabiliyor.

80’den fazla deney gerçekleştirildi

 

Cihaz hakkında değerlendirmelerde bulunan Carnegie Mellon Üniversitesi’nde Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Profesörü olan Elias Towe, “Dynamics, COVID-19 virüsünü etkisiz hale getirmek için ilk uygulanabilir araçlardan birini yarattı. Dikkat çekici olan tarafı, Dynamics’in esnek mikro elektronik tekniklerindeki benzersiz bilgi birikimlerinin bir kısmını değiştirmesi ve bunları virüsü etkisiz hale getirmek için yeterli yoğunluklar üretmek için yeni ortaya çıkan UV-C ışık teknolojileriyle birleştirmesidir” ifadelerini kullandı.

Dynamics Kurucusu ve CEO’su Jeff Mullen ise “Virüsü farklı türden uygulamalar için etkisiz hale getirmek üzere en iyi işletim metodolojilerini bulmak üzere en iyi ABD laboratuvarlarıyla çok sayıda deney yapmak zorunda kaldık. Sıvıda, yüzeylerde ve havada 80’den fazla deney gerçekleştirdik. Sonuçta geliştirdiğimiz cihaz belirli resepsiyon alanları, ofis alanları, perakende alanları, banyolar, asansörler, toplantı odaları ve hatta araçlar için özellikle yararlı olabilir.” açıklamasında bulundu.