Gündem

ABD Donanması’nın en büyük gemisi kalıcı olarak Girit’e demirledi!

ABD Donanması'nın en büyük gemilerinden USS Hershel Woody Williams adlı savaş gemisi, Girit Adası'na demirledi. Geminin kalıcı olarak demirlediği bildirildi.

Türkiye ile Yunanistan arasında Doğu Akdeniz gerilimi devam ederken ABD’den ilginç bir hamle geldi. ABD Donanması’nın en büyük gemilerinden biri olan USS Hershel Woody Williams adlı savaş gemisi, kalıcı olarak Girit Adası’nın Suda Körfezi’ndeki ABD askeri üssüne demirledi.

“KALİMERA! SUDA KÖRFEZİ”

ABD Donanması’nın resmi Twitter hesabından ‘USS Hershel Woody Williams’ savaş gemisinin Girit’e gelişi duyuruldu. Yapılan açıklamada “Kalimera! Suda Körfezi, bu sabah USS Hershel Woody Williams’ı selamladı. Varış esnasında çekilen bu harika fotoğraflara bir göz atın” dendi.

YUNANİSTAN BAŞBAKANI KARŞILADI!

Girit Adası’nda Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis’le bir araya gelen ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, USS Hershel Woody Williams’ın adaya kalıcı olarak demirlediğini ifade etti. USS Hershel Woody Williams (ESB 4), bir deniz keşif üssü görevi görüyor. ABD Donanması’ndaki en büyük nükleer olmayan gemilerden biri ve 78 ton su kapasitesine sahip.
Geçtiğimiz haftalarda Yunan basını ABD’nin Türkiye’deki İncirlik üssünü Girit’e taşıyacağını iddia etmişti.