Genel

ABD Başkanı Donald Trump'tan Çin'e açık tehdit: Zarar göreceksiniz!

ABD Başkanı Donald Trump, Çin’e açık açık tehditte bulundu. Trump, ‘Çok kötü bir şekilde zarar göreceksiniz’ dedi. Çin’den yanıt gecikmedi.

TRUMP ÇİN’İ AÇIK AÇIK TEHDİT ETTİ! İŞTE O AÇIKLAMA

ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşı kızışıyor. ABD Başkanı Donald Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Çin’i tehdit etti.  Trump şunları söyledi: Başkan Şi’ye ve Çin’deki birçok arkadaşıma Çin’in anlaşma yapmazsa çok kötü bir şekilde zarar göreceğini açık bir şekilde söylüyorum çünkü şirketler Çin’i diğer ülkelere tercih etmek zorunda kalacaklar. Neredese tamamlanan çok iyi bir anlaşmaya sahiptiniz ve geri çekildiniz!

Çin ‘de iş yapacak kimse kalmayacak. Çin için çok kötü, ABD için çok iyi! Ama Çin yıllardır ABD ‘den çok faydalandı, baya öndeler. (Bizim başkanlar iş yapmadı). Bu nedenle, Çin misilleme yapmamalıdır. Bu yalnızca işleri kötüleştirir. 

BORSALARDA DEPREM ETKİSİ YAPTI  

Öte yandan ABD Başkanı Donald Trump`ın ek gümrük vergisi kararının ardından “ticaret savaşı” endişeleri yeniden gün yüzüne çıkarken, finansal piyasalarda kırılganlığın arttığı bir ortamda alınan bu karar sonrasında ABD endekslerinde yüzde 2`nin üzerinde düşüş yaşandı, Çin borsası ise yüzde 4,5 değer kaybetti.

ÇİN’DEN ABD’YE MİSİLLEME

ABD’nin hamlesine Çin’den misilleme geldi. Çin, Haziran’dan itibaren toplam 60 milyar değerindeki ABD ürünlerine yüzde 5 ile yüzde 25 arasında gümrük vergisi getireceğini açıkladı.

Bir yanıt yazın