Gündem

ABD Başkanı Donald Trump Coronavirüs için bitiş tarihi verdi!

ABD Başkanı Donald Trump nisan ayında baharın gelmesi ve havanın ısımansıyla birlikte coronavirüs salgınının biteceğini öne sürdü

ABD Başkanı Donald Trump, ön seçimlerin yapılacağı New Hampshire eyaletinde düzenlediği miting öncesinde Fox televizyonuna açıklamalarda bulundu, açıklamalarında Çin ile ikili ilişkileri ve yeni tip coronavirüs salgınını da değerlendirdi.

ÇİN GAYET PROFESYONELCE DAVRANIYOR

Trump miting öncesi yaptığı konuşmada Çin’in virüs salgınıyla ilgili gayet profesyonelce davrandığını belirtti.

“Nisan ayında coronavirüs bitmiş olur”

Trump açıklamalarına, “Çin’in çok yakında virüsü kontrol altına alacağına inanıyorum. Nisan ayında havaların ısınmasıyla coronavirüs de bitmiş olur.” cümleleriyle devam etti.

“EN İYİ UZMANLARIMIZI GÖNDERİYORUZ”

Trump, ABD’nin virüsün ilk olarak ortaya çıktığı Çin’in Vuhan kentine Dünya Sağlık Örgütü uzmanları gönderdiğini belirterek, “Çin ile yakından çalıştığımızı söyleyebilirim. Oraya en iyi uzmanlarımızı gönderiyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Çin ile yapılan ticaret anlaşmasının da iki ülke ilişkilerine katkı sağladığını belirten Trump, anlaşmadan sonra Çin’in ABD’ye saygı duymaya başladığını vurguladı.

Söz konusu anlaşma sayesinde Çin’in milyarlarca dolarlık ABD ürününü tekrar satın almaya başladığını aktaran Trump, “Virüsün Çin’in ABD mallarını satın almasını etkileyeceğini sanmıyorum. Çin virüsü yok etmek için çok çalışıyor, biz de onlarla iletişim halindeyiz.” dedi.

NE OLMUŞTU?

Yeni tip coronavirüs ilk olarak 12 Aralık 2019’da Vuhan’da tespit edilmişti. Vuhan Belediyesi Sağlık Komisyonu, 31 Aralık 2019’da kentteki Huanan Deniz Ürünleri Pazarı ile teması bulunan 27 kişide daha “gizemli hastalığın” görüldüğünü açıklamış ve pazarı kapatmıştı.

Pekin yönetimi, ülke içinde salgınla mücadele için çeşitli önlemler alarak Vuhan’a girişleri yasaklamış, çıkışlara da çok özel durumlarda izin verileceğini açıklamıştı.

Çin’de ölü sayısının her geçen gün arttığı ciddi salgına dönüşen virüse karşı, henüz aşı ya da etkili bir ilaç bulunamadı.

CORONAVİRÜS TEDAVİSİ BULUNDU MU?
Corona virüsünün henüz bir tedavisi henüz bulunamadı. Çin’de ve dünya genelinde iyileştirilen hastalar için sadece rahatlatmak üzerine tedaviler uygulanabiliyor. Yani herhangi bir aşı veya ilaç türevi ürün bu hastalığa şu an için iyi gelmiyor. Yüksek ateş ve nefes alma sorunu yaşayan vatandaşların ateşi düşürülüp nefes almaları kolaylaştırılarak hastalık tedavi edilmiş oluyor. Özetle bağışıklık sistemi güçlü olan ve genç kişiler bu virüsü yenebiliyor.

Çin hükümetinden son dakika coronavirüs açıklaması haberimizi okumak için:https://www.egehaber.com/cin-hukumetinden-son-dakika-coronavirus-aciklamasi-geldi-314874/

Bir yanıt yazın