Gündem

AB zirvesinde koronavirüs paniği!

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, ekibinden bir kişinin koronavirüs testinin pozitif çıkması nedeniyle AB Liderler Zirvesinden ayrıldı.

Koronavirüs Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesine sıçradı. AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Belçika’nın başkenti Brüksel’deki zirvesini Koronavirüs (Covid-19) şüphesi nedeniyle acilen terk etti. Leyen, ekibinden birinde koronavirüs tespit edildiğini açıkladı.

Konu hakkında sosyal medya hesabından açıklama yapan Leyen, “Ofisimin bir üyesinin bu sabah COVID-19 testinin pozitif çıktığı konusunda bilgilendirildim. Benim testim negatif çıktı. Bununla birlikte önlem olarak, Avrupa Konseyi’nden derhal ayrıldım ve kendimi karantinaya alıyorum” dedi.

AB YETKİLİLERİ ARASINDA KORONAVİRÜS ARTIYOR

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell dün yaptığı paylaşımla koronavirüs şüphesiyle kendisini karantinaya aldığını açıklamıştı. Avrupa Halk Partisi Grubu Başkanı Manfred Weber de koronavirüs testi pozitif çıkan bir kişiyle temasının ardından karantina kararı aldığını duyurmuştu.
AB Liderler Zirvesi çerçevesinde üye ülkelerin devlet ve hükümet başkanları iki günlüğüne Brüksel’de bir araya geldi. Liderlerin, ağırlıklı olarak koronavirüs salgınında artan vakalar nedeniyle alınan tedbirler ve Brexit sonrası İngiltere-AB ilişkilerini görüşmesi bekleniyor.