Eğitim

9 il için karar belli oldu! 4 Ocak’a kadar uygulanacak

Corona virüsü salgını nedeniyle milyonlarca öğrenci uzaktan eğitime geçti. Ancak çalışan anneler nedeniyle okul öncesinin durumu tartışma konusu olmuştu. Son olarak Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) konu hakkında 81 ile resmi yazı gönderdiği öğrenildi. MEB tarafından alınan karara göre, 4 Ocak 2021’e okul öncesi eğitim kurumlarının uzaktan eğitime geçebilecek, bu konuda kararın il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine bırakılacak. Bu kapsamda 9 ilde okul öncesi eğitim hakkında karar verildi.

Daha önce resmi ve özel tüm anaokulu, ana sınıfı ve uygulama sınıflarında haftada 5 gün yüz yüze eğitim yapılmasının uygun olacağı değerlendirmesi yapan MEB, 81 ile gönderdiği resmi yazı ile 2021 tarihine kadar il/ilçe milli eğitim müdürlüklerince yüz yüze eğitim yapılan okul öncesi kurumlarında uzaktan eğitime geçme kararı alınabileceği bildirdi. MEB tarafından okullara gönderilen yazıda, “Bir kurumdaki eğitim tamamen yüz yüze ya da tamamen uzaktan olacak şekilde planlanacak, bazı sınıflarda yüz yüze bazı sınıflarda uzaktan eğitim şeklinde bir planlama yapılamayacaktır” ifadeleri kullanıldı. Alınan bu karar ise 4 Ocak 2021 tarihine kadar uygulanacak.
Okul öncesi uzaktan eğitime geçilmesi konusunda ise illerden bir bir açıklamalar gelmeye başlandı.

Hangi illerde uzaktan eğitime geçildi?

Valiliklerden yapılan duyurulara göre, İstanbul, Ankara, Bursa, Zonguldak, Kırklareli, Tokat, Balıkesir, Edirne, Erzurum okul öncesi dönemde uzaktan eğitime geçti.