Gündem

83 yaşındaki vatandaş ambulansta yanarak öldü!

Adıyaman’da dehşet verici bir olay meydana geldi. İştahsızlık ve solunum problemi yaşayan vatandaş özel bir hastanesinin ambulansında yandı. Oksijen tüpünün alev alması sonucu meydana gelen olayın ardından 22 gün boyunca tedavi gören 83 yaşındaki kadın hayatını kaybetti.

Zeynep Karakaya isimli 83 yaşında bir vatandaş iştahsızlık ve solunum sıkıntıları nedeniyle yakınları tarafından özel hastaneye kaldırıldı. Burada bazı tahliller yaptırması gereken kadın Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürüldü.

Yaşlı kadın hastane önündeki ambulansın içindeyken, oksijen tüpü elektrik aksamından kaynaklı alev aldı. Sağlık görevlisi Mehmet Ali Bayır ve şoför Mahmut Kurtulmuş da yangını söndürmek isterken yaralandı.

Her yer duman içindeydi

Feci olay nedeniyle hastanede solunum yetmezliği ve yanık tedavisi gören vatandaş olaydan 22 gün sonra vefat etti.

Karakaya’nın acılı ailesinin ambulansında bulunan cihazların bakımının yapılmamasından dolayı ölüme sebep olduğu gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi. Olay hakkında açıklamada bulunan oğul Mehmet Karakaya, “Annemi ambulansa bindirdiler, ben de arabamla onları takip ettim. Acile geldiğimde her yer duman içindeydi” açıklamasını yaptı.

Karakaya’nın diğer oğlu ise hastane yönetimine sitemde bulunduğu açıklamasında, “Bir gün olsun ne bir mesaj nede bir telefon edip geçmiş olsun, başsağlığı dilemediler. Vefat ettikten sonra başsağlığı bile dilemediler” dedi.