Gündem

81 ilde yasak getirilmişti! Sokakta sigara içmenin cezası ne kadar?

Koronavirüs vaka sayılarının artmasının ardından Türkiye'de tedbir kararları alınmaya başladı. Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınında İçişleri Bakanlığınca genelge yayımlandı. 81 ilde valilik ve kaymakamlıklarca belirlenecek bazı cadde ve sokaklarla ihtiyaç duyulan meydanlar ve toplu taşıma araç durakları gibi alanlarda sigara içmek yasaklandı.

İçişleri Bakanlığınca yayımlnan genelgede koronavirüs ile mücadele kapsamında 81 ilde valilik ve kaymakamlıklarca belirlenecek bazı cadde ve sokaklarla ihtiyaç duyulan meydanlar ve toplu taşıma araç durakları gibi alanlarda sigara içmek yasaklandı. Peki yasağa uymayanlara ne kadar ceza uygulanıyor? İşte detaylar…

SİGARA İÇMENİN CEZASI NE KADAR?

Uyarılara rağmen maske takmayan ve sigara içen vatandaşlara ise “Umumi Hıfzıssıhha Kanununa Muhalefet” suçundan 900 TL idari para cezası kesildi.

Ceza yazılan kişiler “Yasaktan haberimiz yoktu. Artık dikkat edeceğiz” dedi. Denetimler kapsamında sigara içerek İstiklal Caddesinde dolaşan bir genç, polisi görünce maskesini kapattı.

SÖYLEDİKLERİ PES DEDİRTTİ

Ancak sigarayı atmayan genç, polis ekiplerinin denetimine takıldı. Polisin durdurduğu gencin sigarayı attıktan sonra, “İçmiyordum kokusunu alıyordum” demesi pes dedirtti. Gence ve arkadaşlarına 900 TL para cezası kesildi. Cadde üzerinde maskesiz dolaşan 4 yabancı uyruklu turist ise uyarıldıktan sonra maske taktılar. Turistlere de idari para cezası uygulandı.