Genel

800 yıl sonra gerçekleşiyor! Bugün Türkiye’de en uzun gece bu ilde yaşanacak

800 yıl aradan sonra ilk kez Jüpiter ve Satürn yakın mesafede olacak. En uzun geceye denk gelen kavuşum hakkında açıklamada bulunan Amerika Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), gezegenlerin buluşmasının çıplak gözle izlenebileceğini söyledi. Öte yandan 21 Aralık‘ta ülkemizde en uzun gündüz Hatay’da yaşanırken en uzun gece ise Sinop‘ta yaşanacak. İşte bugün yaşanacak doğa olayları

Satürn ve Jupiter bugün birbirlerine yakın konuma gelecekler. Konu hakkında bilgilendirmede bulunan Google, Doodle metninde “Dünyanın Kuzey Yarımküre’si kışın ve yılın en uzun gecesi için alçalırken, Jüpiter ve Satürn dünyanın görmesi için oldukça sıra dışı bir gösteri yapmaya karar vermiş gibi görünüyor! Güneş sistemimizdeki en büyük iki gezegen neredeyse 800 yıl önce Orta Çağ’dan beri kolayca görülemeyen bir olay olan “çift gezegen” oluşturmak için neredeyse üst üste binecek.” İfadelerini kullandı.

Nasa ise bu doğa olayının çıplak gözle izlenebileceğini açıkladı.

En uzun gece ve gündüz yaşanacak

Öte yandan bugün gerçekleşecek olan tek doğa olayı da bu değil. Bugün Kuzey yarım kürede bugün en uzun gece, en kısa gündüz yaşanacak. Türkiye’de en uzun gündüz Hatay’da yaşanırken en uzun gece ise Sinop’ta yaşanacak.