Ekonomi

8 Tane Otomobili Var ! Aile Bakanlığının 1000 Liralık Yardımına Başvurdu

İstanbul Avcılar'da bir kişi corona virüsü salgını nedeniyle Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından devreye alınan pandemi sosyal destek programı kapsamında sosyal yardım hattını arayarak başvuru yaptı. 1000 lira sosyal yardım talep eden kişi hakkında araştırma yapıldı ve başvuru yapan kişinin 8 tane otomobili olduğu ortaya çıktı.

Tüm dünyada etkili olan corona virüsü ile ilgili Türkiye’de çeşitli önlemler alındı. Bu kapsamda ihtiyaç sahibi aileler için pandemi sosyal destek programı devreye alındı. Bu bağlamda ailelere 1000 lira nakit ödeme yapılıyor. Üçüncü faz ödemeleri için başvurular e-Devlet üzerinden alınmaya başlandı. Bazı vatandaşların başvuruları sonuçlanırken bazı vatandaşlar da yeni başvuru yapıyor.

8 ADET OTOMOBİLİ VAR

M.İ.T. isimli bir kişi pandemi sosyal destek yani 1000 lira ödeme için başvuru yaptı. Avcılar Kaymakamlığına da yardım için başvuru yapan bu kişi hakkında bir araştırma yapıldı. Yapılan inceleme sonrasında bu kişinin 8 adet otomobil sahibi olduğu ortaya çıktı. Kaymakamlığın mercek altına aldığı kayıtlarda başvuru sahibinin aile fertlerine ait farklı tarihlerde yapılmış başvuruların da olduğu belirlendi.

Avcılar Sosyal Yardımlaşma Müdürü Bilal Yıldız bir açıklama yaparak Pandemi Sosyal Yardım Programının bazı vatandaşlar tarafından suistimal edildiğini belirtti ve şu ifadeleri kullandı:

“SUİSTİMAL EDENLER VAR”

“Biz burada hem Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma Vakıf Hizmetlerini yürütüyoruz aynı zamanda da İlçe Vefa Koordinasyon Merkezimiz burası. Burada vatandaşlarımız arasından öncelikli olan 65 yaş ve üzeri ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın taleplerini karşılıyoruz. Pandemi üzerinden gelen talepleri bütünleşik sistemimizde inceliyoruz, kişilerin gelir ve gider durumlarına bakılıyor. İhtiyaç sahibi gerçekten muhtaçlık sınırının altında ise biz bu vatandaşlara uygun olan yardım ne ise karşılıyoruz. Maalesef suistimal edenler var. Tüm Türkiye’de olduğu gibi bizde de çıkıyor. Araçları olan, evleri olan, dükkanları olan kalburüstü diyebileceğimiz insanlar maalesef oluyor.

“İNSANLARI MAĞDUR ETMEMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Gördüğümüz kadarıyla 9-10 tane aracı olan ve en düşük modeli 2016 olan araç sahiplerinin de başvurularını gördük. Maalesef çok üzülerek söylüyorum. Bunların olması hiç hoş değil. Bunlarla ilgili nasıl bir çalışma yapılır, bu insanlara nasıl bir vicdan eğitimi verilir bunun cevabını vatandaşlarımızın vicdanına bırakıyorum. Mazlumların onlara edeceği dua ve beddualara bırakıyoruz. Bu gibi durumların olması bizim için çok büyük bir dezavantaj oluyor. Biz bu başvurulara personel, zaman, bilgisayarlar vesaire gibi devletin imkanlarını ayırıyoruz. Maalesef bu şekilde tüketen insanlar yüzünden biraz daha belki zorlanıyoruz ama elimizden geldiğince 7-24 esasında çalışarak insanlarımızı mağdur etmemeye çalışıyoruz. Bu noktada tabii ki de bu insanların başvuru yapmaması, gerçek ihtiyaç sahiplerinin hakkına girmemesini özellikle istirham ediyoruz.”