EğitimGündem

7 Gün içinde bunu yapın: YKS için duyuru yapıldı!

Heyecanla beklenen gün geldi. Bugün milyonlarca aday 18 – 19 Haziran 2022 tarihlerinde uygulanan Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçlarını öğrendi. Bu kapsamda YKS ile ilgili açıklamalar yakından takip ediliyor. Öte yandan ÖSYM okul birincilerine duyuruda bulundu. Yapılan açıklamaya göre, okul birincisi bilgilerinin 7 gün içerisinde kontrol edilmesi gerekiyor.

2022-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2022-YKS) sonuçları bugün açıklandı. Milyonlarca kişi saat 07.00’den itibaren T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile sonuçlarını öğrendi. Öte yandan okul birincileri için de ÖSYM duyuruda bulundu. Yapılan duyuruya göre, okul birincisi bilgilerinin 7 gün içerisinde yani 25 Temmuz 2022 tarihine kadar ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden kontrol edilmesi gerekiyor.


Hata olanlar hemen bunu yapın

Bilgisinde hata bulunan adayların ise 25 Temmuz 2022 tarihi saat 16.00’ya kadar MEB e-okul sisteminde gereken düzeltmeleri yaptırmış olması gerekiyor. Bu tarihten sonra yapılacak düzeltme başvuruları kabul edilmeyecek.