Gündem

65 yaş ve üstü vatandaşlara neden kısıtlama geldi? Bakan Koca açıkladı!

Türkiye’de corona virüsü salgını nedeniyle 65 yaş ve üstü vatandaşlara çeşitli kısıtlamalar getirildi. Kısıtlamaların neden 65 yaş ve üstü vatandaşlar için getirildiği hakkında Bakan Koca açıklamada bulundu. Bakan Koca tarafından yapılan açıklamalarda, “65 yaş ve üstü büyükler, bir süreliğine sadece 10.00-13.00 saatleri arasında sokağa çıkabilecek. ‘Neden herkes değil de büyükler?” ifadelerini kullandı.

Corona virüsü pandemisinde 65 yaş ve üzerinde olan vatandaşlar risk grubunda değerlendiriliyor. Bu nedenle vatandaşlar için çeşitli tedbir kararları alındı. Alınan bazı tedbir kararlarının neden 65 yaş üstü ve üstü vatandaşlar için uygulandığını içe Bakan Koca resmi twitter hesabı üzerinden açıkladı.

Bakan Koca’nın sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadeler kullanıldı:

Kovid-19 biz bir araya geldikçe yayılıyor. Sosyal hareketliliği azaltmak zorundayız. Kısıtlamalar saat 20.00’de başlayacak. 65 yaş ve üzeri, sadece 10.00-13.00 arası sokağa çıkabilecek. Daha az olursa, seviniriz.

NEDEN BÜYÜKLER? 65 yaş ve üstü büyükler, bir süreliğine, sadece 10.00-13.00 saatleri arasında sokağa çıkabilecek. “Neden herkes değil de, büyükler?” İleri yaşlarda, hastalığa karşı vücut direncimiz azalıyor. Kısıtlama size karşı değil, virüse karşı. Sizi korumamıza yardımcı olun.