Denizli HaberleriGündem

65 yaş üstü için yeni yasaklar! İşte detaylar!

Denizli’de koronavirüs tedbirleri kapsamında 65 yaş yaş üstü vatandaşlar 10.00-16.00 saatleri arasında toplu taşıma kullanabilecekler. Diğer saatler arasında ise toplu taşıma kullanmaları tamamen yasaklandı!

Denizli’de artan koronavirüs vakaları nedeniyle bir dizi yeni tedbir alındı. Koronavirüs tedbirleri kapsamında Vali Ali Fuat Atik başkanlığında Denizli İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi olağanüstü toplandı. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, “Alınan karar neticesinde, koltuk kapasitesi kadar oturan yolcu ve ayakta yolcu taşıma kapasitesinin üçte biri oranında ayakta yolcu alınmasına, belirtilen kapasitelerin dolması durumunda daha fazla yolcu alınmamasına, ayakta alınabilecek yolcu sayısını belirtir levha ve tabelanın herkesin görebileceği şekilde asılmasına, ayaktaki yolcuların durabileceği yerlerin fiziki olarak işaretlenmek suretiyle belirlenmesine karar verildi” denildi.

65 YAŞ ÜSTÜ 10.00-16.00 ARASINDA TOPLU TAŞIMAYA BİNEBİLECEK!

İl Umumi Hıfzıssıhha Meclis’i “65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın mesai çıkış saatlerinde yaşanan yoğunluk göz önüne alınarak saat 17.00-19.00 saatleri arasında toplu taşıma araçlarını kullanmalarının yasaklanması” kararının “65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın mesai giriş ve çıkışları göz önünde bulundurularak 10.00-16.00 saatleri arasında toplu taşıma araçlarını kullanabilmelerine, bunun dışında kalan saatlerde toplu taşıma araçlarını kullanmalarının yasaklanmasına” şeklinde düzenlenmesine, oy birliğiyle karar verdi.