Gündem

6 yaşındaki küçük kız boynunda ip iziyle ölü bulundu!

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde 6 yaşındaki küçük kız çocuğunun anne ve babası buğday toplamak için dedesine emanet etti. Bahçede oynayn kız çocuğu bir süre sonra dedesi tarafından bahçe duvarında hareketsiz bir halde bulundu. İncelemelere göre 6 yaşındaki küçük kız çocuğunun boynunda iple boğularak öldürüldüğü ortaya çıktı. 

Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde 6 yaşındaki kızları Evin Teker’i anne ve babası buğday toplamak için dedesi İsmet Teker’e emanet etti. Dedesinin bahçesinde oynayan küçük Evin bir süre sonra bahçe duvarında hareketsiz halde dedesi tarafından bulundu.

İPLE BOĞULARAK ÖLDÜRÜLMÜŞ

Yakınları tarafından Bismil Devlet Hastanesine kaldırılan küçük kız burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Küçük kızın yakınları hastanede verdikleri ilk bilgide çocuğun sara hastası olduğunu, nöbet geçirdiğini, nöbet geçirdiği esnada kimse yanında olmadığı için bir saate yakın nefessiz kaldığından dolayı öldüğü bilgisini verdi.

Acil doktorların yaptığı ilk incelemede, çocuğun boynunda ip izi olduğu ve Evin’in iple boğularak öldürüldüğünün belirlenmesi üzerine emniyete haber verildi. Dede İsmet Teker, savcılığa verdiği ifadede akşam evin balkonunda otururken uykuya daldığını, belirli bir miktar uyuduktan sonra uyandığını, uyandığında torunu Evin’i etrafında bulamayınca onu aramaya başladığını söyledi. Torunu Evin’i duvar dibinde oturur vaziyete ve kafasını da duvara dayalı halde bulduğunu aktaran İsmet Teker, onun orada uyuduğunu sandığını uyandırmak için seslendiği ve yokladığı esnada torunun cansız bedeni yere yığıldığı bilgisini verdi.

Küçük kızının cansız bedeni otopsi yapılmak üzere Diyarbakır Adli Tıp Kurumuna sevk edilirken olaya ilgili savcılık soruşturma başlattı.