İzmir Haberleri

6 Ağustos 2022 İzmir Su Kesintisi Mahalle Mahalle Liste! İzmir Su Kesintileri Listesi

Su çalışmaları nedeniyle hafta boyuncu sahada olan İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (İZSU) ekipleri, cumartesi günü de çalışmalarını sürdürüyor. Hafta sonunda daha çok acil olan müdahaleleri gerçekleştiren İZSU ekipleri, su kesintilerinin sürelerini de olabildiğince kısa tutmaya özen gösteriyor.

İZSU’NUN ÇALIŞMALARI 8 İLÇEDE SU KESİNTİSİNE NEDEN OLUYOR

İzmir’de her gün yaşanacak olan su kesintilerini İzmirlilere kendi web sitesi aracılığıyla bildiren İZSU, 6 Ağustos 2022 Cumartesi günü yaşanacak olan su kesintilerinden Bornova ilçesi Kazımdirik mahallesi; Güzelbahçe ilçesi Çamlı mahallesi; Kiraz ilçesi İstiklal, Suludere, Yeniköy, Cumhuriyet, İstiklal ve Yeni mahalleleri; Menemen ilçesi Cumhuriyet, Ulus, Gazi ve Villakent mahalleleri; Ödemiş ilçesi Bozdağ mahallesi; Seferihisar ilçesi Çolak İbrahim Bey, Turabiye ve Camikebir mahalleleri; Torbalı ilçesi Fevzi Çakmak ve Muratbey mahalleleri ile Urla ilçesi Atatürk mahallesi ve civarının etkileneceğini bildirmiş bulunuyor.

ARIZA ONARIMI İÇİN SULAR KESİLİYOR

Yaşanan su kesintilerinin nedenlerini de İzmirliler ile paylaşmayı ihmal etmeyen İZSU, çalışmalarını yürütürken uyguladığı şeffaflık gereği, her bölgede ortaya çıkan su kesintilerinin nedenini bildiriyor. Bu bilgilendirmeye göre, İzmir’de bugün yaşanacak olan su kesintilerinin tamamı, ortaya çıkan şebeke arızalarından ve Gediz Elektrik şirketi tarafından gerçekleştirilen elektrik şebekesi çalışmalarından kaynaklanıyor. Yani, İZSU bugün bakım çalışmaları gerçekleştirmiyor.

BAKIM ÇALIŞMALARI GENELLİKLE GECE GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Gerçekleştirilen onarım çalışmalarını hafta boyunca sağlıklı ve kesintisiz bir su sağlayabilmek adına sürdüren İZSU, bakım çalışmalarını ise, genellikle uzun süreli su kesintileri ortaya çıkarması sebebiyle İzmirlilerin uykuda olduğu saatlerde, yani geceleri gerçekleştiriyor. Öte yandan su kesintilerinin kısa süreli yaşanmasına dikkat eden İZSU, çalışmalarının ne zaman son bulacağını ve suların ne zaman geri verileceğini resmi web sitesinden yayınladığı duyurular içerisine ekliyor.