Gündem

6-7 Haziran hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı?

Türkiye'de koronavirüs vakalarının görülmesinin ardından salgının bulaşını ve insanların birbiriyle temasını engellemek için çok sayıda önlem alındı. Bu doğrultuda vaka sayılarında önemli bir düşüş yaşandı ve 1 Haziran itibariyle önemli yeni normalleşme adımları atıldı. Bunun üzerine vatandaşlar tedbirler kapsamında uygulanan hafta sonu sokağa çıkma yasağının devam edip etmeyeceği merakla araştırmaya başladı. Peki, 6-7 Haziran sokağa çıkma yasağı var mı?

Ülkemizde koronavirüs vakalarının görülmesinin ardından çok sayıda tedbirler alındı. Bu doğrultuda vaka sayılarında önemli bir düşüş yaşandı ve 1 Haziran itibariyle normalleşme adımları kapsamında önemli adımlar atıldı. Koronavirüs önlemleri kapsamında kapatılan kafeler, kahvehaneler, pastaneler, piknik alanları, spor salonları gibi işletmeler açıldı ve 15 ilde uygulanan seyahat yasağı kaldırıldı. Bunun üzerine vatandaşlar 6-7 Haziran hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı? sorusunu araştırmaya başladı. Son olarak geçtiğimiz 30 -31 Mayıs Cumartesi Pazar günleri 15 ilde sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti.

Son olarak geçtiğimiz günlerde 1 Haziran tarihi itibarıyla normalleşme sürecine girilmesi ile birlikte seyahat yasağı kısıtlamasının kaldırılması ile birlikte gözler bu haftaki Kabine Toplantısı’na çevrildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında Perşembe günü yapılacak olan toplantıda, sokağa çıkma yasağı, 18 yaş altı ile 65 yaş üstü kısıtlamaların ele alınması bekleniyor.

6-7 HAZİRAN HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI?

Perşembe günü Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleşecek Bakanlar Kurulu’nda çıkacak kararlardan birinin bu hafta sonu sokağa çıkma yasağının durumu olması bekleniyor.

Sokağa çıkma yasağına ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Açıklama geldiğinde haberimizin içerisinde olacaktır.