Ekonomi

50 bin TL’si olanlara, birikimlerini katlama fırsatı sunuldu! Mart ayının sonuna kadar geçerli olan 32 günlük mevduat faizi oranları açıklandı!

Bir süredir döviz kurlarında ve altın fiyatlarından gözlenen ani yükselişler, vatandaşların gündelik hayatlarında satın aldıkları hizmetlere ve diğer hizmet ürünlerine yüksek faizler aracılığı ile yansıtıldı. Bu faiz oranları karşısında giderek alım gücü düşen ve nakit desteğine olan ihtiyaçları artan vatandaşlar, mevcut TL birikimlerini en iyi şekilde değerlendirmek için araştırmalar yapmaya başladılar.

Bir yükselen bir düşen grafiğe sahip olan ekonomi piyasaları karşısında TL birikimlerini döviz kurlarında ya da altın piyasasında değerlendirmek istemeyen vatandaşalar için kısa vadeli mevduat faizi oranları açıklandı. Hangi bankanın en yüksek getiriyi sağladığı merak konusu oldu.

Bankalardan Mevduat Faizi Açıklaması!

Yeni dönemde çeşitli ekonomik ve siyası faktörler çerçevesinde dengesiz hareketlere sahip olan ve buna bağlı olarak da yatırımcıların kafasının karışmasına neden olan ekonomi piyasaları, TL cinsinden birikimi olan vatandaşları çıkmaza soktu. Bu noktada hem özel bankalar hem de kamu bankaları, kafası karışan müşterileri için kısa vadeli mevduat hesabı hizmetleri için faiz oranlarını açıkladılar.

En Yüksek Mevduat Getirisi Hangi Bankada?

Bankaların mevduat faizi oranlarını açıklamalarından sonra hangi bankanın en yüksek getiriyi garanti ettiği merak konusu oldu. Bu kapsamda incelenen mevduat faizi listesinde, zirvenin Alternatif Bank’a ait olduğu bilgisi kesinleşti.

Alternatif Bank, 32 günlük vade karşılığında sunduğu mevduat faizi oranını yüzde 20,50 olarak açıkladı. Buna göre kısa vadede 50 bin TL’sini VOV Hesap’a yatıran müşteriler için aylık net kazanç 853,70 TL olarak bildirildi.

Güncel Mevduat Faizi Oranları 2022

Bankaların 31 Mart’a kadar geçerli olan mevduat faizi oranları şu şekilde belirlendi:

  • ING: Yüzde 19
  • Odea Bank: Yüzde 18,25
  • Anadolu Bank: Yüzde 18
  • Fibabanka: Yüzde 20
  • Enpara: Yüzde 14