EkonomiGündem

5 Bin TL’nin altındaki borçlar silinecek: Bu kişiler faydalanabilir!

Borcu olan vatandaşlara güzel haber geldi. 5 Bin TL altındaki borçlar silinecek. Söz konusu düzenlemeden, herhangi bir sebeple sağlık sigortasından yararlanamayan kişiler faydalanacak.

Türkiye’de sigortalı çalışanlar, devlet memuru olan, isteğe bağlı sigortalı olan, kurumdan aylık ve gelir alan, 65 yaş aylığı alan, şeref aylığı alan, stajyer avukatlar, işsizlik sigortası alan vatandaşlar GSS kapsamında sayılıyorlar. Ancak GSS kapsamında olmayan vatandaşların ise ödemelerini gerçekleştirmesi gerekiyor.

Bu nedenle borçlu olanlara ise güzel haber geldi. NTV’nin haberine göre, meclise gönderilen sağlık torba kanun teklifi ile Genel Sağlık Sigortası Prim Borçları’nın bir kısmı kanun tasarısının yasalaşması halinde silinecek. 5 Bin TL altında borcu olan vatandaşların borçlarının tümü silinecek. Borcunun yüzde 50’sini peşin ya da taksitle ödeyen vatandaşların ise kalan borcu silinecek.

Kimler faydalanabilecek

 

GSS ile ilgili düzenlemeden Bağ-Kurlular faydalanamayacak. Ancak, Sağlık Bakanlığı’na bağlı sağlık tesislerinde sağlık hizmeti alan ve herhangi bir sebeple sağlık sigortasından yararlanamayan kişiler düzenlemeden faydalanabilecekler.