Personel Alımı

41 yaşından gün almamış ve en az lise mezunu olanlar dikkat: Bakanlık sekreter alım ilanı verdi!

2021 yılı eleman eksikliğinin giderilmesi için kamu ve diğer birçok kurum personel alım ilanı yayınlıyor. Son olarak Dışişleri Bakanlığı T.C. Los Angeles Başkonsolosluğunda münhal bulunan 1 (bir) adet sözleşmeli sekreter pozisyonuna sınavla personel alınacağı öğrenildi. Sınava başvuruda bulunacak olan adayların 41 yaşından gün almamış olmaları ve en az lise mezunu olma şartlarını sağlamaları gerekiyor.

T.C. Los Angeles Başkonsolosluğunda münhal bulunan 1 (bir) adet sözleşmeli sekreter pozisyonu için personel alım ilanı yayınlandı. İlanda belirtilen şartları taşıyan adaylar, 17 Kasım 2021 tarihine kadar başvuru işlemlerini gerçekleştirebilirler.

ADAYLARDA ARANAN NİTELİKLER:

1.Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
2.Sınav tarihi itibariyle 41 yaşından gün almamış olmak,
3.En az lise veya dengi okulları ile bu okullarla eşdeğer olduğu Milli Eğitim Bakanlığınca onaylanmış yabancı okullardan mezun olmak,
4.Kamu haklarından yoksun bulunmamak,
5.Ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veya affa uğramış olsalar dahi zimmet, ihtilas, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanmak, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı bir fiilden dolayı hapis cezasından hükümlü bulunmamak,
6.Erkekler için askerliğini yapmış olmak veya yapmış sayılmak,
7.Her türlü iklim koşullarında görev yapmaya engel durumu bulunmadığını sağlık kurulu raporu ile belgelemek (Sağlık Kurulu Raporu istihdam edilecek adaylardan istenir),
8.Çok iyi derecede İngilizce ve Türkçe bilmek,
9.Bilgisayar kullanabilmek.

BAŞVURU İÇİN ADAYLARDAN İSTENEN BELGELER:

1.Özgeçmiş (CV) (Adayın adres, telefon numarası, e-posta adresine de özgeçmişte yer verilmelidir.).
2.Türk pasaportuna sahip adayların pasaport örneği ile işlem görmüş sayfalarını tek bir doküman halinde sisteme yüklemeleri gerekmektedir.
3.Nüfus cüzdanının aslı veya onaylı sureti.
4.Son 6 ay içinde çekilmiş 1 adet renkli vesikalık fotoğraf.
5.Yurtdışındaki okulların denk bölümlerinden mezun olup, başvuru yapabilen adayların başvurularının değerlendirilmeye alınabilmesi için Kariyer Kapısına yapılan başvurusu sırasında “Diğer Belgeleriniz” bölümünde “Denklik Gösterir Belge” alanına denklik belgesini mutlaka yüklemeleri gerekmektedir.
Söz konusu belgelerden E-devlet sisteminden otomatik olarak çıkmayanların aday tarafından beyan edilmesi gerekmektedir.
Adayların tüm başvuru belgelerinin asıllarını veya onaylı suretlerini en geç 1 Aralık 2021 mesai bitimine kadar Los Angeles Başkonsolosluğu’nda olacak şekilde iletmeleri gerekmektedir. Postada meydana gelebilecek gecikme ve kayıplardan Başkonsolosluğumuz sorumlu değildir.

SINAV:

Sınava girerken pasaport veya nüfus cüzdanının aslının ibraz edilmesi gerekmektedir.
a) Yazılı Yeterlilik Sınavı: Yazılı eleme sınavı 2 Aralık 2021, Perşembe günü saat 14:00’de T.C. Los Angeles Başkonsolosluğu’nda yapılacaktır. Adaylar başvuru değerlendirilmesine ilişkin bilgileri Kariyer Kapısı üzerinden görüntüleyebilecektir

Sınav konuları:

Türkçe’den İngilizce’ye çeviri (1 saat)
İngilizce’den Türkçe’ye çeviri (1 saat)
Türkçe Kompozisyon (1 saat)
Matematik (1 Saat)

b) Sözlü ve Uygulamalı Yarışma Sınavı:
Yazılı yeterlilik sınavında başarılı olan adaylar 9 Aralık 2021, Perşembe günü saat 14:30’da Başkonsolosluğumuzda yapılacak sözlü ve uygulamalı yarışma sınavına davet edileceklerdir.

Sözlü Sınav Konuları :
Genel Kültür, Türkiye ve Dünya Coğrafyası, Osmanlı Tarihi, Türk İnkılap Tarihi.

Uygulamalı Sınav Konuları :
(Bilgisayarda) Daktilo sınavı

BAŞVURU TARİHİ:

Başvurular 2 Kasım Salı TSİ 10:00 ile 17 Kasım Çarşamba 2021 TSİ 23:59 arasında e-Devlet üzerinden Dışişleri Bakanlığı – Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr üzerinden alınacaktır.