Magazin

Özcan Deniz’den yeni dizi paralel evren konulu “Senkron”

Senkron dizisiyle önceki yapımlarının dışına çıkan, suç ve distopik gerilim türünde yönetmen koltuğuna oturan Özcan Deniz izleyicileri şaşırttı. Dizinin hem yönetmenliğini hem de senaristliğini üstlenen Deniz, başrolde de diziyi taşıyan isim.

Senkron’da Özcan Deniz’e eski eşi Feyza Aktan’ın yanı sıra Cansel Elçin ve Uygar Özçelik gibi ünlü isimler eşlik etti. Böylece ortaya belki de Özcan Deniz’in en ilginç işini ortaya çıkardılar. Dizi karantina sürecinde Feyza Aktan’ın evinde çekilmiş. Aynı zamanda oğulları Kuzey’de dizide oynuyor. Kadro dikkat çekici ancak izleyiciyi asıl şaşırtan aşk hikayesi, zengin adam ve kalabalık ailesinden uzak bambaşka bir senaryo ile Özcan Deniz’in buluşması olsa gerek.

Dizinin konusu nedir?

Sedat ve Mina kendilerini paralel bir evrende onlara tıpatıp benzeyen fakat bambaşka hayatlar süren ikizleri ile baş başa bulurlar. Tüm hikayelerin iç içe geçtiği yeni bir gerçeklikte ne yaşadığını anlamaya çalışan Sedat oğlu Kuzey’i kurtarmanın peşine düşer. Zamanda yolculuk mümkün mü? Paralel evrenler gerçekten var mı? Hayallerimiz, yarım kalan aşklarımız, pişmanlıklarımız veya kayıplarımız başka bir evrende varlığını sürdürüyor olabilir mi? gibi sorulara cevap arıyor dizi. Senkron, 6 bölümden oluşuyor ve Gain’de yayınlanıyor. Merak uyandırıcı ve kafa karıştırıcı bir akışı var diyebilirim. Özcan Deniz’in “Öteki Taraf” filminden sonra tarzının dışına çıktığı ve başarılı olduğunu düşündüğüm ikinci yapımı diyebilirim.

Şiddet sahneleri dikkat çekti

Özcan Deniz ile Feyza Aktan, 2018 yılında evlenmiş ve 15 ay sonra boşanmıştı. Kuzey adında bir oğulları bulunan çift karantina günlerini birlikte geçirmişti. Özcan Deniz bugünleri boş geçirmedi ve bir dizi sığdırdı. Gain adlı dijital platformda yayınlanan dizinin gerçek hayatla benzerlikleri izleyiciyi şaşırttı. Suç ve gerilim türündeki yapımda Özcan Deniz’in Feyza Aktan’a şiddet uyguladığı sahneler dikkat çekti.

Dizide Feyza Aktan eşinden şiddet gören, ‘Kuzey’ adında bir oğlu olan, ‘Mina’ karakterini canlandırıyor. Gerçek hayatta Özcan Deniz’in Feyza Aktan’a velayet davası açması gibi dizideki ‘Sedat’ karakteri de karısının oğullarını alıp gitmesine izin vermiyor. Eşinin “Bana şiddet uyguluyorsun. Artık psikolojim kaldırmıyor. Psikolojik sorunların var. ‘Git tedavi ol’ diyorum ama bunu umursamıyorsun” sözlerini ise duymazdan geliyor ve eşini öldürüyor.

Şiddet davası

Feyza Aktan ocak ayında şiddete uğradığı gerekçesiyle savcılığa başvurup Deniz ve abisi hakkında 2 ay uzaklaştırma kararı aldırmıştı. Feyza Aktan dilekçesinde eski eşinin kendisini bir değil, birçok kez dövdüğünü söylemişti. Deniz’in birlikte oldukları dönemde kendisini aldattığını, ayrılmak istediğinde odaya kilitleyerek ölümle tehdit ettiğini öne sürmüştü.

EGE HABER/CEYLİN ÇAĞATAY