EkonomiGündemTeknoloji

4 liraya 133 kilometre yol yapıyor! e-drive Turkey görenleri şaşkına çevirdi!

Türkiye’de ilk defa gerçekleşen ‘elektrikli ve hibrit araçlar fuarı’ e-drive Turkey , dün basına kapılarını açtı. 9-12 Aralık tarihlerinde herkese açık olacak fuarda elektrikli otomobiller, farklı ulaşım alternatifleri sağlayan araçlar, şarj operatörleri, altyapı sağlayıcıları, batarya ve ekipman üreticileri yerini aldı. İşte fuar hakkında tüm detaylar…

ÇEVRE DOSTU ÖZELLİKLER DİKKAT ÇEKİYOR

Yenikapı’daki Dr. Mimar Kadir Topbaş Sanat ve Gösteri Merkezi’nde gerçekleşen fuarda, elektrikli ve hibrit araç üreticileri, distribütörleri, şarj operatörleri, ekipman üreticileri, otonom sürüş ve araçlar arası iletişim sistemleri geliştiricileri bir araya geldi. 27 farklı markanın katıldığı etkinlikte elektromobilite alanında faaliyet gösteren firmalar en yeni ürün, hizmet ve teknolojilerini sergiliyor. Doğaya saygılı elektrikli araçlar dünyasını tüm yönüyle günümüze taşıyan fuar, elektrikli araçlar dışında çevre dostu özellikleri ile oldukça dikkat çekti.

e-drive TURKEY kapılarını açtı 4 liraya 133 kilometre...

Dünya’da bir ilk

Fuarın temasına uygun olarak basılı yaka kartı, katalog veya davetiye kullanımına yer verilmeyerek kağıt kullanımı da sıfıra indirildi. e-drive Turkey’de elektrikli scooterlar oldukça ilgi çekiyor. Dünyada örneklerinden ilki olan ve kapalı alanda elektrikli scooter kullanımını sağlayan BinBin, farklı tasarımı ve rahat kullanımıyla ön plana çıkıyor. BinBin Kurumsal İletişim Müdürü İrem Aksoy hizmete önce Yıldız Teknik Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi kampüslerinde başladıklarını, başta İstanbul olmak üzere Kayseri, Konya, Antalya, Samsun, Eskişehir, İzmir gibi birçok ilde de hizmet verdiklerini dile getirdi.

e-drive TURKEY kapılarını açtı 4 liraya 133 kilometre...

“Dünya’da örneklerinden ilki olan kapalı alanda elektrikli scooter”

İrem Aksoy, “İstanbul Havalimanı’nda Dünya’da örneklerinden ilki olan kapalı alanda elektrikli scooter kullanımını sağlayan bir hizmet vermeye başladık. Şu anda iç hatlar ve dış hatlar gelen yolcu kısmında hizmet veriyoruz. Havaalanı içerisinde ücretlendirme için scooterların üzerinde pos cihazları var ve temassız ödeme yapılabiliyor.” şeklinde konuştu.

e-drive TURKEY kapılarını açtı 4 liraya 133 kilometre...

 

BinBin’in elektrikli motosikleti ile ilgili de bilgi veren Aksoy, üzerinde çalıştıkları bir teknoloji olduğunu, henüz sahada kullanıma sunulmadığını da vurguladı.

4 LİRAYLA 133 KİLOMETRE

 

4 lira maliyetle 133 kilometre yol yapabiliyor

İspanya’nın Barcelona şehrinde Avrupa Birliği normlarında üretilen Silence marka elektrikli motosiklet de tasarımlarıyla oldukça göz alıyor. 4 lira maliyetle 133 kilometre yol yapabilen bu elektrikli motosikletler, aküleri, bataryaları ve motorları dahil hepsinin kendi fabrikalarında üretiliyor olmasıyla İspanya’da tek.

 

İSTANBULKART İLE ÖDEME SEÇENEĞİ