Ege Haberleriİzmir HaberleriKamu

383 Sekreter alımı yapılacak: İzmir, Antalya, İstanbul, Samsun, Sinop, Kocaeli ve daha birçok ilde!

Sekreter olarak kariyer yapmak isteyen veya kariyerine devam etmek isteyen herkesi ilgilendiriyor. 383 Sekreter alımı için ilan verildi. Verilen ilanlara göre alımlar, İzmir, Antalya, İstanbul, Samsun, Sinop, Kocaeli ve daha birçok il için gerçekleştirilecek.

İş arayan vatandaşlar için Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) üzerinden sekreter kadrosunda çeşitli ilanlar yayınlandı. Yayınlanan ilanlar toplamında 383 sekreter kadrosu için alım yapılacağı görüldü. Söz konusu alımlar farklı şehirler ve şirketler için gerçekleştirilecek. Sekreter olarak çalışmak isteyenler ise başvurularını İŞKUR resmi internet sitesi üzerinden online olarak gerçekleştirebilecekler.

Sekreter kadroları için genel başvuru şartları

İlanlara başvuru yapacak olan adayların pozisyonlara göre belirlenen özel şartlara haiz olmaları gerekiyor. Ancak adayların genel şartlara da haiz olması gerekiyor. İşte adaylarda aranan genel şartlar:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
Türkiye İş Kurumu ‘na kayıtlı olmak,
Büro içindeki araç ve gereçleri kullanabilecek,
Telefondan randevuları ayarlayabilecek, planlayabilecek.
Yoğun çalışma temposuna ayak uydurabilecek olmak.
Ekip çalışmasına uygun ve uyumlu,
Diksiyonu düzgün dış görünüşüne özen gösteren
Bilgisayar Kullanmayı Ve Ofis Programları (WORD, EXCEL BİLEN )

2022 Sekreter Maaşları

Sekreter maaşları çalışılan şirkete göre farklılık göstermektedir. 2022 yılında en düşük sekreter maaşı asgari ücret düzeyinde yani 4 bin 253 lira 40 kuruş olarak ödeniyor.