Editörün SeçtikleriGenelGündemKamu

3600 ek göstergeyi bekleyenler ve sözleşmeli çalışanlar dikkat! Bu sene bitmeden…

Memurların aylık ücretlerinde, emekli aylıklarında ve emekli ikramiyelerinde belirleyici unsurlardan biri olan ek göstergeyle ilgili yeni açıklama geldi! Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Genel Başkanı Semih Durmuş, sendikanın Eskişehir Şubesince Afyonkarahisar’daki bir otelde düzenlenen “Teşkilat Eğitim Programı ve İl Divan Toplantısı”nda konuşma yaparak, 3600 ek göstergeye ilişkin çalışmaların 2022 yılı içinde sonlanacağını açıkladı.

Durmuş, sendikanın Türkiye adına sorumluluğunu ifade ederek şöyle konuştu:

“Toplumun kaderini niteliksiz çoğunluklar değil, nitelikli azınlıklar belirler. Bu dünyanın kabul etmiş olduğu bir hakikat. Eğer bu ülkenin geleceğini yeniden inşa etmek gibi bir sorumluluğunuz varsa böyle bir mefkurenin peşinden gidiyorsak her bir arkadaşımızın kendisini entelektüel manada yetiştirmesi, okumalar yapması, çevresinde sevilen, sayılan ve değer gören insan olması gerekiyor. Eğer böyle olur, insanların gönlüne dokunursak ve onlara temas edip hemhal olabilirsek işte o zaman biz bu ülke adına güzel bir hizmet yapabiliriz.”

İLK TOPLANTI 16 ŞUBAT’TA YAPILDI

Memurların yıllardır beklediği, arzu ettiği ve uğrunda mücadele verdiği önemli kazanımları olan 3600 ek gösterge uygulaması sürecinin ilk toplantısının 16 Şubat’ta yapıldığını aktaran Durmuş, şöyle devam etti:

“3600 ek gösterge, çalışanlarımızın emekli olduklarında maaşlarının ve tazminatlarının artması demektir. Emekli maaşları ve tazminatları ne kadar artar? Mevcut durumda, alacak olduklarının üzerine maaşları 1250 lira, tazminatları 42 bin lira artar. Bu konuyla alakalı 16 Mart’ta da ikinci toplantımızı gerçekleştireceğiz. Bu konu çok sulandırılacak ve üzerinde manipülasyonlar yapılacaktır. Ben, bütün teşkilatımızın bu noktada Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Memur-Sen’in yapacağı açıklamalara itibar etmesini istiyorum. Bunun dışındaki açıklamaların hiçbirine kulak verilmemeli. Netice de masanın sahibi ve söz söyleyecek olan biziz. Başarısı da başarısızlığı da bize aittir. Ama biz başaracağımıza inanıyoruz.”

BU YIL TAMAMLANACAK

Sözleşmeli statüdeki personelin kadroya geçirilme sürecine ilişkin komisyonun kurulup çalışmalarına başlama kararının alındığını anlatan Durmuş, “3600 ek gösterge ve sözleşmeli çalışanlar konusu 2022 yılı içinde kesinlikle bağıtlanacak. ‘2023’e kalır, saman altı, sümen altı edilir’ şeklinde asla olmayacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla komisyon çalışmalarını yürütüyor. 2022 yılı içerisinde bu konular çözüme kavuşmuş ve yasalaşmış olacak.” ifadesini kullandı.