Ekonomi

3600 ek gösterge maaşları ne kadar artıracak? Emekli ikramiyeleri ne kadar zamlanacak? Ek gösterge düzenlemeleri kimleri kapsayacak?

Sene başından bu yana merak ile beklenen ve ülke sınırları içerisinde yaşayan milyonlarca emekli ile yüz binlerce memuru yakından ilgilendiren 3600 ek gösterge düzenleme çalışmaları, bu hafta itibari ile resmen tamamlandı. Düzenleme çalışmaları, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunuldu.

3600 ek gösterge düzenlemeleri Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayını bekleme aşamasına ulaşmışken, ilgili gösterge ile ilişiği bulunan, bulunma ihtimali olan milyonlarca vatandaş düzenleme çalışmalarının kimleri kapsayacağını, maaşların düzenleme çalışmalarından sonra nasıl değişeceğini, emekli ikramiyelerinin hangi seviyeden ödeneceğini ve daha pek çok sorunun cevabını merak etmeye başladı. Bu soruların tümüne cevaben açıklamalarda bulunan ve katıldığı bir haber programında düzenleme çalışmalarını değerlendiren Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin, önemli konu başlıklarına vurgu yaptı.

3600 Ek Gösterge Düzenleme Çalışmaları Kimleri Kapsayacak?

Sene başından bu yana süren 3600 ek gösterge düzenleme çalışmalarının tamamlanarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulmasının ardından, ek gösterge düzenlemelerinin kimleri kapsayacağı merak edilmeye başlandı. Konuya ilişkin değerlendirmelerden bulunan Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin, şu ifadeleri kullandı: “3600 ek göstergenin kapsamı içinde kamu görevlilerinin tamamına 500- 600 gösterge verilmesi söz konusu olabilir. Burada 3600’ün altında ve üstünde olanları da kapsaması söz konusu olabilir.”

“Emekli Maaşları Daha Çok Etkilenecek!”

3600 ek gösterge düzenleme çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulunmaya devam eden Zengin, göstergenin yürürlüğe girmesi durumunda emekli maaşlarının memur maaşlarına göre daha fazla etkileneceğini düşündüğünü ifade etti. Zengin, 3000 ek gösterge kapsamında olan ve 25 yıllık kamu çalışma hayatına sahip olan emekli vatandaşın 3600 ek gösterge kapsamına alınmasın durumunda emekli maaşının 5 bin 275 TL’den 6 bin 432 TL’ye çıkacağını belirtti.

“Tazminat Yansıtma Oranları Kamu Personellerinin Tümünü Etkileyecek!”

Memur-Sen’in hükümete sunmuş olduğu tazminat yansıtma oranları teklifine ilişkin de açıklamalarda bulunan Zengin, bu teklifin kabul edilmesi durumunda, 3600 ek gösterge kapsamına girmemiş olan kamu görevlilerinin aldıkları maaş tutarlarında da yükselme olacağını belirterek bu teklifin tüm kamu personellerini etkileyeceğini ifade etti.