Kamu

36 Yaşından küçükler başvurabilir: Devlet Demiryolları personel alımları yapacak!

TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü personel alımı için ilan verdi. Verilen ilana göre, başvuru yapmak isteyen adayların, 36 yaşından gün almamış olması gerekiyor. Şartlar sağlayan adaylar 28 Kasım 2022 tarihine kadar başvuru işlemlerini gerçekleştirebilirler.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) belirsiz süreli işçi olarak 8 tren teşkil işçisi alımı yapılacak. Verilen ilanda adaylarda aranan şartlar açıklandı. Şartları sağlayanlar 22 Kasım 2022 tarihi ile 28 Kasım 2022 tarihleri arasında başvuru yapabilecekler.

BİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

1- İşgücü talebi ile ilgili tüm duyurular (aranan şartlar, evrak teslim tarihi/yeri, sözlü sınav tarihi/yeri, sözlü sınav sonucu) TCDD web sitesi (http://www.tcdd.gov.tr/) duyurular bölümünde yayımlanacaktır.

2- İlan tarihi itibariyle adayların 36 yaşından gün almamış olması şarttır.

3- İŞKUR’da yayımlanacak işgücü taleplerimize başvuru yapacak adayların ön lisans düzeyinde ilan edilen programdan mezun olması gerekmektedir.

4- Başvuru yapan adaylar aşağıdaki belirtilen evraklarını TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığına TCDD web sitesinde yayınlanacak tarihler arasında şahsen veya postayla teslim etmesi gerekmektedir.
Eksik evrakla başvuran veya ilanda belirtilen şartları taşımayan adaylar hakkında tutanak düzenlenerek, başvurusunun kabul edilmediği İŞKUR’a bildirilecektir.

5- Adaylardan evrak teslimi yapanların sözlü sınavı yapılacaktır. Sözlü sınavı, TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı Hacı Bayram Mahallesi Mah. Hipodrom Cad. No: 3 Altındağ/ANKARA adresinde TCDD web sitesinde yayınlanacak tarihler arasında yapılacaktır.

6- Sınav Kurulu üyelerince adayların sözlü sınavında; özgüvenleri 10 puan, yazılı iletişimleri 10 puan, sözlü iletişimleri 10 puan ve gözlem-stres-problem çözme konularındaki yetenekleri 20 puan olmak üzere beceri alanında 50 puan üzerinden, Mezun oldukları program dalından her soru 10 puan üzerinden değerlendirme yapılarak mesleki terim 1 soru, mesleki yapı malzemesi 2 soru ve mesleki teknik konulardan 2 soru sorularak mesleki alanda 50 puan, toplamda 100 puan üzerinden değerlendirilecektir. Yapılan değerlendirme sonucunda sınav kurulu üyelerinin vermiş olduğu puan ortalamasının %50’si, KPSS puanının %50’si alınarak başarı puanı ve sıralaması belirlenecektir. Başarı puanı en yüksek adaydan başlanmak suretiyle talep edilen işçi sayısı kadar asıl ve aynı sayıda yedek aday belirlenecektir.

7- Adayların, başvuru yapmadan önce çalışacağı işyerini görmesi kendi açısından faydalı olacaktır.

8- Adaylar, ilan edilen işgücü taleplerimizden sadece birine müracaat edebilecektir.

9- TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğünün işyerleri tehlikeli ve çok tehlikeli işyeri kapsamında olması ve işin niteliği gereği ilan edilen işgücü talebine sadece erkek adaylar başvuru yapabilecektir.

10- İşe başlatılacak Tren Teşkil İşçileri 4857 sayılı İş Kanununa tabii olarak görev yapacaktır.

11- İşe başlayan Tren Teşkil İşçilerinin deneme süresi 4 ay olup, deneme süresi içerisinde başarısız olanların iş sözleşmesi fesh edilecektir.

12- İşe başlayan Tren Teşkil İşçileri en az 5 yıl çalışacak, bu süre içerisinde nakil isteyemeyecektir. 5 yılını dolduranlar tren teşkil işçiliği kadrosu bulunan işyerlerine nakil talebinde bulunabilecektir.

13- İşe başlayan Tren Teşkil İşçileri vardiyalı olarak 24 saat esasına göre gece gündüz çalıştırılabilecektir.

14- Tren Teşkil İşçisi olarak işe başlayıp, 7 yıl içerisinde iş sözleşmesi 4857 sayılı İş Kanununun 25 inci maddesinin ikinci fıkrasına göre feshedilenler ile istifa suretiyle ayrılanlardan; görmüş oldukları eğitim, kurs, staj vb. eğitim programları süresince aldıkları ücret ile eğitim programına ait maliyetin güncel olarak hesap edilerek tutarının ½ si tazminat olarak geri alınacaktır.