Ekonomi

33 yaşını geçmemiş gençlere faizsiz nakit desteği müjdesi!

Türkiye’de evlenmek isteyen pek çok genç maddi sıkıntı yaşıyor. Bu nedenle evlenemeyen vatandaşlar için vakıf kuruldu. Evlilik için faizsiz borç vermek üzere kurulan Karz-ı Hasen Vakfı 33 yaşını geçmemiş olanlara nakit desteği sağlayacak.

Özellikle üniversite okuyan pek çok genç belli bir yaşa kadar birikim yapamadığı için evlenemiyor. Gençlerin bu sorununun çözümü için Karz-ı Hasen Vakfı kuruldu. Evlilik için faizsiz kredi veren Karz-ı Hasen Vakfı’nın Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Koca açıklamalarda bulundu.

Evlilik çağına gelmiş, belli bir seviyede geliri olan ancak yeterince birikimi olmayan gençlere evlilik için faizsiz borç vermek üzere kurulduğunu söyleyen Koca, ” Türkiye’de evlilik yaşı gittikçe artıyor. Artık gençlerimiz daha geç evleniyorlar. Dahası evlilik yaşı artarken, boşanmaların hızı da ciddi bir artış gösteriyor. Öyle ki daha evliliğin birinci yılını tamamlamadan binlerce genç eşinden ayrılıyor. Bunun ekonomik, sosyal, kültürel sebepleri var. Biz esasında iki noktada gençlere yardımcı olmaya çalışıyoruz. Birincisi, bir işi, hayatını devam ettirecek bir geliri varsa onlara ‘gelin size borç verelim, bir an önce yuvanızı kurun…’ İkinci olarak da, ‘yuvanızı kurduktan sonra da imkanlarınız dahilinde sizi geçim sıkıntısına sokmayacak, bankaların, mağazaların avukatlarıyla muhatap olmak zorunda kalmayacağınız bir finansal model ile bizden aldığınız borcu geri ödeyin’ diyoruz.” Dedi.

Karz-I Hasen Evlilik Desteği Nedir?

18 – 33 yaş aralığında olup,evlenmek isteyen adaylara sağlanan faizsiz ev kurma yardımıdır.

Karz-ı Hasen evlilik destek programı bir bağış veya hibe olmayıp, faizsiz borç uygulamasıdır.

Aylık düzenli geliri olduğu halde, düğün/ev kurmak için yeterli birikimi olmayan adaylar, sitemiz üzerinden başvuru yapıp istenen evrakları ibraz ettikleri taktirde, ilgili komisyon başvuruları değerlendirir.

Kriterlere uygun adaylara komisyonca taktir edilen miktarda ve vadede destek sağlanır.

Evlenecek çiftlere verilecek olan mali destek, değerlendirme komisyonunun uygun göreceği vadelerde geri tahsil edilir.

Adaylardan aldıkları mali destek geri tahsil edilirken herhangi bir vade farkı uygulanmaz. (Örneğin: 30 bin TL borç alan aday, aynı tutarı vadeli olarak geri öder.)

Kabul şartları nelerdir?

Gelin ve damat adayının 18-33 yaş arasında olması,

Gelin ve damat adayının medeni hakları kullanma ehliyetine sahip olması,

Çiftlerin yasal olarak evlenmelerine engel bir manin bulunmaması,

Gelin ve damat adaylarından her ikisin de daha önceden evlenip boşanmamış olması,

Adayların veya kefillerinin alınan borcu ödeyebilme mali duruma sahip olması,

5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 99/1.fıkrası, 101/1.fıkrası, 102,103,104,105,225, 226 ve 227. maddelerinden hüküm giymemiş ve bu maddeler konusu suçlardan yargılanıyor olmamak.

BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ.