İzmir Haberleri

33 askerimiz şehit olmuştu! Şehitlerimizin kimlikleri belli olmaya başladı!

Suriye'nin İdlib kentine yapılan hava saldırısı sonucu 33 askerimiz şehit olmuştu. Dün gece Türkiye kahreden bir haberle sarsıldı. 33 mehmetçiğimizin şehit haberi ailelere ulaştırılmaya başladı. Şehitlerimizin kimlikleri netleşmeye başlarken 4 şehidimizin acı haberi ailelere verildi.

Suriye’nin İdlib kentinde Esed güçlerinin düzenlediği hava saldırısı sonucu 33 askerimiz şehit oldu. Acı haberi Hatay Valisi Rahmi Doğan verirken şehitlerimizin kimlikleri yavaş yavaş belli olmaya başladı.

KİMLİKLERİ NETLEŞMEYE BAŞLADI
Suriye’nin İdlib kentinden dün gece kahreden haber geldi.Esed güçlerinin düzenlediği hava saldırısı nedeniyle 33 Mehmetçik şehit olurken, 32 askerimizde yaralı olarak Cilvegöz Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye getirilerek Hatay’da tedavi altına alındı. Acı haberler ailelere ulaşırken, şehitlerimizin kimlikleri de netleşmeye başladı. Kimlikleri belirlenen şehitlerin Antalya, Mersin, Kahraman Maraş’taki evlerine ateş düştü.

İSİMLERİ BELLİ OLDU
Suriye’nin İdlib kentinde düzenlenen hava saldırısında şehit olan 33 askerden Yüzbaşı Süleyman Şahin’in (35) acı haberi, Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesindeki yakınlarına verildi. Yüzbaşı Şahin’in anne ve babasının, şehidin çocuklarına bakmak için Ankara’ya gittiği, acı haberi de burada aldıkları öğrenildi.

Hava saldırısında şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Turgut Burkay Korkmaz’ın (23) acı haberi, Antalya’nın Finike ilçesinde yaşayan ailesine evinde bildirildi. İdlib saldırısında şehit olan Uzman Çavuş İbrahim Tüzel’in (24) acı haberi ise Mersin’in Erdemli ilçesinde yaşayan ailesine verildi.

ERDEMLİ’DE TOPRAĞA VERİLECEK
Erdemli Kaymakamı Avni Kula ile beraberindeki heyet, sabah saatlerinde, acı haberi şehit Uzman Çavuş İbrahim Tüzel’in Alibeyli Mahallesi’nde oturan babası Şuayip ile annesi Gülten Tüzel’e verdi. 7 kardeş olan Tüzel’in babaevi, Türk bayraklarıyla donatıldı. Tüzel ailesinin yakınları ve komşuları da taziye için eve geldi. Şehit Uzman Çavuş İbrahim Tüzel’in cenazesinin, Erdemli’de toprağa verileceği öğrenildi.

TÜRK BAYRAKLI ASILDI
İdlib’de rejim unsurlarının saldırısı sonucu şehit olan Uzman Onbaşı Ahmet Saygılı’nın (23) Kahramanmaraş’taki evine şehadet haberi ulaştı. Şehidin Türkoğlu ilçesi Beyoğlu Mahallesi’ndeki babaevine gelen Kaymakam Gürbüz Saltaş, Türkoğlu Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Bozdoğan ve İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Mete Pekmez, şehadet haberini anne Ayşe ve baba Hüseyin Saygılı’ya verdi. Şehidin ailesi ve yakınlarını, askeri yetkililer ile mahalle sakinleri teskin etti. Saygılı ailesinin evine ve sokağına Türk bayrakları asıldı, sokağa taziye çadırı kuruldu. Bu arada, 7 kardeş olan Ahmet Saygılı’nın 3 kardeşinin de Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu olarak çeşitli yerlerde görev yaptığı öğrenildi.