Ekonomi

31 Aralık’a kadar geçerli olacak: 205 TL yerine 14 TL ödenecek!

Türkiye’deki milyonlarca araç sahibini ilgilendiren yeni bir düzenleme hayata geçirildi. Resmi Gazete’de yayımlandıktan sonra yürürlüğe giren düzenleme ile ilgili TÜVTÜRK’ten açıklama geldi. Söz konusu açıklamaya göre, araç muayenesini 1 yıl geciktirmiş bir otomobil sahibi, 205.08 TL gecikme cezası yerine yaklaşık 14.36 TL ödeyecek. Yeni düzenleme 31 Aralık 2021’e kadar geçerli olacak.

TÜVTÜRK araç sahiplerini ilgilendiren açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamalara göre, yeni düzenlemeyle gecikilen her ay için araç muayene bedelinin yüzde 5’i olarak hesaplanan gecikme bedeli, aylık yurt içi üretici fiyat endeksi oranında yeniden belirlenecek. Böylece önceden ödenen 1 yıl geciktirmiş bir otomobil sahibi, 205.08 TL gecikme cezası yerine yaklaşık 14.36 TL ödenecek.

Ticari araçlar ne kadar ödeme yapacak?

Ticari araçların gecikme bedelleri daha farklı. Buna göre, 5 yıl muayeneye gelmeyen bir ticari araç 1062.71 TL yerine 74.68 TL ödeme yapacak.

Kredi ile araç muayene ücreti ödeme

Araç muayene hizmetinin kredi kartı veya banka kartı ile ödenmesi konusunda gerçekleştirilen alt yapı çalışmaları tamamlandı.

15 Ocak 2021 tarihinden itibaren motorlu araç sahipleri, TÜVTÜRK’ün Türkiye’nin 81 ilindeki sabit ve gezici araç muayene istasyonlarında araç muayene ve egzoz gazı emisyon ölçüm ücretini banka kartı veya kredi kartı ile ödeyebilecek. Temassız ödeme imkânı ile de araç sahipleri daha güvenli ve hızlı bir şekilde işlemlerini sürdürebilecek. Ayrıca nakit ödemeler de kabul edilmeye devam edecek.