Gündem

300 konteyner kent teslim edilecek: Bakan duyurdu!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu CNN Türk’e Türkiye’de meydana gelen deprem ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu depremzede ailelerin bugün 300 konteyner kente yerleştirileceğini duyurarak planlanan konut projelerinin ise tamamlandığını duyurdu.

BAKAN KARAİSMALOĞLU DUYURDU

21 gün geçti, zorlu bir süreçten geçtik. Buradaki vatandaşlarımızın bir nebze olsun daha fazla nefes alabilmeleri için konteyner kent çalışmalarımız başlatmış bulunmaktayız. Altınşehir Mahallesi’nde bulunmaktayız. Adıyaman’ın batı kısmında. Bugün itibari ile 300 ailemizi buraya yerleştireceğiz. Çadırdaki hayatları konteyner ve prefabrik alanlara almaya başlıyoruz. Çadırda yaşamak ara bir formüldü. Burada daha düzenli bir hayat olacak konteyner kentlerde. Konteyner alan için gerekli her şey var burada. Eşyasıyla, acil ihtiyaç malzemelerine, ısıtmasıyla barınmasıyla, banyosu tuvaletiyle bütün ihtiyaçlarını konteynerde giderebileceğimiz bir alan ürettik.

Burası sadece şehrin batı kısmında düzenlediğimiz alan, şehrin doğu tarafında da 2 bin 500 konteyner alabilecek alanın alt yapısını bitirmek üzereyiz.

20 gündür çok büyük işler başarıldı. Konutlarımız planladığımız alanlardaki zemin etütleri, sondajlar bitiyor. Önümüzdeki hafta inşallah inşaatlarına başlayacağız. Çok yoğun bir mücadele var. Devlet-millet el ele bütün kurumlarımızla cansiperane bir çalışma var.

1825 konteyner kapasiteli alandayız. Bugün 300’ünü teslim edeceğiz. Çok yoğun, müthiş bir mücadele var. Vatandaşımızın acılarını hafifletebilmek en büyük amacımız.

‘ŞEHRİN KUZEYİNDE 25 BİN KONUT PLANLIYORUZ’

Adıyaman’ın büyük kısmı etkilendi. Şehrin doğu kısmında da prefabrik alanlar üretiyoruz. Bin 300 bina yıkıldı, toplamda 25 bin binadan bahsediyoruz. Kısa zamanda kalıcı konutlar için yoğun mücadele veriyoruz. Şehrin kuzeyinde 25 bin konut planlıyoruz.

Konteyner kentlerimizi de donatıyoruz. Toplamda 21 metrekarelik alan.Dört dörtlük düşünülmüş konteyner alan için her şey var. Acil ihtiyaç maddelerine kadar, ısıtma, barınma ile bütün ihtiyaçları giderebileceğimiz alan ürettik. Yaşam için gerekli şeyleri 21 metrekareye sığdırıyoruz. Her sokakta bir konteyner çamaşır makinesi alanı oluşturuluyor.

Adıyaman’da 25 bin konut planlandı. Hedefimiz bir yıl içerisinde tamamlanması. Adıyaman daha iyi hale kavuşacaktır. Gerekli olan tek şey zaman.

Çadır kentlerde kalanların, yaşam kalitesinin yükseltilmesi için konteyner kentlere taşınacağını anlatan Bakan Karaismailoğlu ayrıca geçtiğimiz gün, “Bir taraftan yeni alanların tespiti ve inşaatların başlaması diğer taraftan çadır kentlerde yaşayan vatandaşlarımızın konteynır kentlere transferler edilmesi konusunda çalışmalarımızı yapacağız. Altınşehir Mahallesi’nde 1800 konteyner alanımızda yarından itibaren misafirlerimizi ağırlamaya başlayacağız. İlimizin doğusunda bulunan otogar ve Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi çevresinde prefabrik yaşam alanları ile ilgili altyapı çalışmalarımız devam etmekte, ilimizim güneyinde prefabrik geçici konutlarımızın çalışmaları başladı” diye konuşmuştu.