Ekonomi

300 Bin TL konut kredisi çeken vatandaşın aylık ödemesi bu kadar olacak: Ev almak isteyenler dikkat!

Bu sene ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar bankaların konut kredilerini araştırıyorlar. Ziraat Bankası internet sayfası üzerinden yaptığı açıklama ile konut kredisi özelliklerini duyurdu. Banka, ‘Çalışanın Artısı Konut Kredisi’ kapsamında yüzde 1,29 faiz oranı ile konut kredisi veriyor. Banka hesap makinesine göre, 300 Bin TL kredi çeken bir vatandaşın taksit ödemesi 4 Bin 928,61 TL olarak belirleniyor.

Konut satın almak için birikim yapan bazı vatandaşlar, eksiklerini konut kredisi ile tamamlamak istiyor. Bu nedenle kamu ve özel bankaların sağladığı krediler merak ediliyor. Ziraat Bankası başvuru yapan vatandaşlara yüzde 1,29 faiz oranı ile konut kredisi imkanı tanıyor. 300 Bin TL konut kredisi çeken bir vatandaşın taksit ödemesi ise 4 Bin 928,61 TL olarak yansıyor.

Banka hesap makinesi üzerinden yapılan hesaplamalar için yaptığı açıklamada, “Hesap makineleri sadece bilgi amaçlı hazırlanmıştır. Hesap makinesi ile yapılan işlemler bağlayıcı bir fiyat içermemektedir. T.C. Ziraat Bankası A.Ş.’nin kredi faiz oranlarını değiştirme hakkı saklıdır.” İfadelerini kullandı.

Özellikleri

Ekspertiz değeri 500.000 TL ve altında olan konutlara ekspertiz değerinin %90’ına kadar, 500.000 TL’nin üzerinde olan konutlara ise ekspertiz değerinin %80’ine kadar 120 aya varan vadeler ile kredi kullanabilirsiniz.

Krediye konu gayrimenkul üzerine ipotek tesis edilir. Gerekli görülmesi halinde ek teminat talep edilebilir.

Bankamız, bireysel kredi kullanan müşterilerine hayat, konut ve zorunlu deprem sigortası* ürünlerini sunmaktadır.

*Hayat Sigortası ürünleri Türkiye Hayat ve Emeklilik A.Ş., konut ve zorunlu deprem sigortası ürünleri ise Türkiye Sigorta A.Ş. tarafından sunulmakta olup, Ziraat Bankası Şubeleri Türkiye Hayat ve Emeklilik A.Ş. ile Türkiye Sigorta A.Ş. acentesidir.

Konut Kredisi İçin Gerekli Belgeler

Başvuru Formu,
Nüfus cüzdanı, sürücü belgesi veya pasaport fotokopisi,
Çalışma durumunuza göre gelir belgesi,
Serbest Meslek Mensupları için, bağlı oldukları meslek kuruluşundan alınan üyelik belgesi fotokopisi,
Tüzel kişiliklerin ortağı olan kişilerden ortağı olduğunuz şirkete ait ana sözleşmenin yayımlandığı ticaret sicil gazetesi/gazeteleri fotokopisi,
Satın alınmak istenen konutun tapu belgesi fotokopisi,
Şubece talep edilebilecek diğer belgeler