Ekonomi

3 ve 5 bin TL veriliyor: 1 Temmuz’a kadar başvuru yapabilirsiniz!

Koronavirüs salgınından etkilenen esnafa verilen hibe desteğiyle ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Ticaret Bakanı Mehmet Muş, 3 ve 5 bin liralık hibe desteği başvuru tarihinin uzatıldığını duyurdu. Bu kapsamda, hibe desteğine 1 Temmuz Perşembe saat 23.59’a kadar başvuru yapılabilecek. Peki, esnafa hibe desteği başvuruları nasıl yapılır?

Bakan Muş şu ifadeleri kullandı;

“Bakanlığımızca esnaf ve sanatkarlarımız ile gerçek kişi tacirlerimize verilen 3 bin ve 5 bin liralık hibe desteğinin son başvuru tarihini gelen talepler üzerine 1 Temmuz 2021 Perşembe saat 23.59’a kadar uzattık.”

Bakanlığımızca esnaf ve sanatkarlarımız ile gerçek kişi tacirlerimize verilen 3 bin ve 5 bin TL’lik hibe desteğinin son başvuru tarihini gelen talepler üzerine 1 Temmuz 2021 Perşembe saat 23:59’a kadar uzattık.

ESNAF HİBE DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Esnaf hibe desteği başvurusu e-Devlet ekranı üzerinden gerçekleştiriliyor.

5 BİN TL ESNAF HİBE DESTEĞİNİ KİMLER ALACAK?

Birinci grupta kahvehane, kafe, çay bahçesi gibi yerler ile okul ve personel servisleri, düğün salonları, öğrenci yurtları, kantinler, kırtasiyeler, internet kafeler, hamamlar, lunaparklar gibi işletmeler yer almaktadır.

3 BİN TL ESNAF HİBE DESTEĞİNİ KİMLER ALACAK?

İkinci gruba daha önceki destek ödemelerinden yararlanan lokantalar, pastaneler, dondurmacılar, terziler, berberler, taksici, minibüsçü, otobüsçü ve pazarcıların da dahil olduğu bu gruptaki vatandaşlara bir defaya mahsus 3 bin lira hibe ödemesi yapılacaktır.