EkonomiGündem

3 gün sonra hesaplara 3340 TL geçecek: Yüz binlerce kişiye resmen duyuruldu! Kontrol edin

Ödemelerle ilgili detaylar merak ediliyor. Yüz binlerce vatandaşın hesabına 3 gün sonra para yatmaya başlayacak. Devlet tarafından evinde engelli, hasta, yaşlı kişilere bakanlara her ay belirli tarihlerde ödeme yapılıyor. Evde bakım maaşı alanlar da paralarının yatıp yatmadığını araştırıyor. Peki, evde bakım maaşı ne zaman yatacak?

Devlet tarafından evde bakım maaşı kapsamında hak sahiplerinin hesabına 3340 TL geçiyor. Evde bakım maaşının yatıp yatmadığı e-Devlet üzerinden öğrenilebiliyor. Paralar her ayın 15’i ile 31’i arasında ödeniyor.

EVDE BAKIM MAAŞI NE ZAMAN YATACAK?

Evde bakım paraları her ayın 15’i ile 31’i arasından hak sahiplerinin hesaplarına yatırılıyor. Bu kapsamda henüz evde bakım paraları yatmadı. Ayın 15’inden sonra yatması bekleniyor.

EVDE BAKIM MAAŞI YATAN İLLER BELLİ OLDU MU?

12 Eylül evde bakım maaşı yatan iller listesi henüz belli olmadı. 15 Eylül itibariyle evde bakım maaşı yatan iller belli olmaya başlayacak.

E-DEVLET İLE EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Evde bakım maaşlarının yatıp yatmadığı e-devlet üzerinden sorgulanarak öğrenilebiliyor. Evde bakım maaşı sorgulamak için öncelikle;

Kimlik numaranız ve şifreniz ile https://www.turkiye.gov.tr/ internet adresinden e-devlet’e giriş yapın.

Karşınıza sıkan ana sayfada arama bölümüne “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama” yazın.

Sonrasında açılan sayfada, evde bakım maaşınıza ilişkin detayları görebilirsiniz.

MESAJ (SMS) İLE EVDE BAKIM PARASI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Maaşlarını Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alan hak sahipleri telefon mesajı ile (SMS) evde bakım maaşlarını sorgulayabiliyor.

Cep telefonun mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747’e mesaj (SMS) atılarak evde bakım parası sorgulaması kolaylıkla yapılabiliyor. Mesaj ile sorgulama yapıldığı takdirde 1 SMS ücreti operatör tarafından tahsil ediliyor