Genel

27 çocuğa istismarla suçlanan öğretmene 800 yıl hapis istendi!

Antalya’da 27 ilkokul öğrencisine cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan sınıf öğretmeni Mahmut A.K. hakkında 'nitelikli cinsel istismar' suçundan 800 yıla kadar hapis istendi.

Antalya’da Kepez ilçesinde 27 ilkokul öğrencisine cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan sınıf öğretmeni Mahmut A.K. hakkında yargılandığı davada ‘nitelikli cinsel istismar’ suçundan 800 yıla kadar hapsi istendi.

Antalya 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden duruşmanın 11’inci celsesi bugün görüldü. Tutuklu sanık Mahmut A.K. SEGBİS ile katılırken, şikâyetçi veliler, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı vekilleri, Antalya Barosu Çocuk Hakları Merkezi vekili ile taraf avukatları da salonda hazır bulundu.çocu

Sanık Mahmut A.K. suçlamaları kabul etmeyerek, “Mağdurların iddia ettiği yer sınıf ortamıdır. Bir sürü öğrencinin olduğu ortamda böyle olaylar olamaz” dedi. Sanık avukatı da iddiaların hayatın olağan akışına aykırı olduğunu belirterek gerçeği yansıtmadığını söyledi.

“İHTİSAS MAHKEMELERİ KURULSUN”

Mütalaasını açıklayan duruşmanın savcısı, sanığın 27 çocuğa karşı ‘nitelikli cinsel istismar’ suçunu işlediğine kanaat getirdiğini belirterek öğretmenin 800 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi.

Duruşma ertelenirken, davayı izleyen Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği de çıkışta basın açıklaması yaptı. Dernek adına konuşan avukat Hilal Özlem Çağlar, bir an önce ihtisas mahkemelerinin kurulmasını istediklerini söyledi.