Gündem

27 Ağustos vaka sayısı açıklandı mı? Türkiye’de kaç vaka var?

Türkiye’de corona virüsü vaka sayısı vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Son açıklanan tablo için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca değerlendirmede bulunmuş ve il bazında yeni tedbirler almak zorunda kaldıklarını belirtmişti. Peki, 27 Ağustos’ta Türkiye’de kaç vaka var?

Dünyada ve Türkiye’de salgın etkisini göstermeye devam ediyor. Bu nedenle vatandaşlar güncel vaka tablolarını internet sayfalarında araştırırken, Sağlık Bakanlığı ise her gün güncel tabloyu resmi sayfası üzerinden yayınlıyor. Peki, Türkiye’de son tabloya göre kaç vaka var? 27 Ağustos vaka tablosu açıklandı mı?

27 Ağustos vaka tablosu

Güncel vaka tablosuna göre bugün yapılan 106 bin 111 tet sonucunda bin 491 kişide daha corona virüsü tespit edildi.

Bakan Koca, 27 Ağustos tablosuna ilişkin olarak “Son dönemde iyileşen hasta sayımız yeni hasta sayımızdan daha az. Aktif hasta sayımızı kontrollü sınırda tutmanın yolu yeni hasta sayısını azaltmak. Bugün için, aktif hastalarımızın sayısını azaltacak en geçerli yol tedbirdir. Sonunda yenilen virüs olacak.” değerlendirmesini yaptı.

26 Ağustos vaka tablosu

26 Ağustos corona virüsü tablosuna göre; yapılan 100 bin 109 testin sonucunda bin 313 kişi daha pozitif tespit edildi. Bugün 20 vatandaş corona virüsü nedeniyle hayatını kaybetti. Virüsü atlatarak sağlığına kavuşanların sayısı ise bin 2 olarak kaydedildi.
Bakan Koca tarafından yapılan vaka değerlendirmesinde , “Bugün 100 binden fazla test yaptık. Bu testler sonucunda 1.313 yeni hastamız var. Bazı illerimizde özel tedbirler almak zorunda kaldık. Tedbirlere birlikte uyarsak başarılı olabiliriz. Sonunda yenilen virüs olacak.” İfadeleri kullanıldı.