Genel

İstanbul 23 Haziran Son Seçim Anketi Sonuçları! İstanbul seçimlerinde kim önde?

Türkiye bugünü bekliyor… Binali Yıldırım mı , Ekrem İmamoğlu mu? İstanbul Belediye Başkanlığı için 8 gün kalmışken anket sonuçlarıda son gaz devam ediyor… İşte tüm detayları ile seçim anketleri…

Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım arasındaki yarış, son hızıyla devam ederken. 23 Haziran gittikçe yaklaşıyor. Seçimlere 8 gün kaldı.Adaylar, İstanbul’da halkla bir araya gelerek 23 Haziran’da sandıktan “başkan” olarak çıkabilmenin hesaplarını yapıyor.Partiler çalışmalarını sürdürürken, anket şirketleri de araştırmalarına hız verdi.

31 Mart yerel seçimleri öncesinde Ekrem İmamoğlu’nun önde olduğunu gösteren Ada Araştırma, 23 Haziran seçimlerine ilişkin anketini yayınladı.

İŞTE 23 HAZİRAN SEÇİMİ İÇİN SON ANKETLER…

ADA ARAŞTIRMA…

ADA Araştırma şirketinin yaptığı ankete katılanların verdiği cevaplara göre kararsızların dağıtılması sonucunda Binali Yıldırım yüzde 48,30 destek alırken, Ekrem İmamoğlu yüzde 50,64’lük oranla öne geçti.Ankette Saadet Partisi adayı Necdet Gökçınar için destek yüzde 0,84 olarak belirlenirken, diğer adaylar için bu oran yüzde 0,22 seviyesinde kaldı.

PİAR ARAŞTIRMA…

İstanbul’da 23 Haziran günü yenilenecek seçimle ilgili Piar araştırma şirketi tarafından yapılan bir değerlendirmede, “kitle psikolojisinin Ekrem İmamoğlu lehine olduğu” yorumu yapıldı.Seçimlerin her iki taraf için de riskler barındırmakla birlikte her iki adayın da kazanma ihtimali bulunduğu belirtilen Piar açıklamasında, “Ancak kitle psikolojisinin Ekrem İmamoğlu lehine olduğunu söylemekte fayda görüyoruz.” denildi.Piar’ın sosyal medya aracılığıyla yaptığı açıklamasında, seçmen psikolojisini doğru yönlendiren tarafın bu kez farklı kazanabileceği belirtilerek, “Seçimlerin sonuna doğru hangi adayın kazanacağı fikri ağır basarsa o aday 31 Mart’a oranla çok daha büyük fark yapabilir.” ifadesi kullanıldı.

MAK DANIŞMANLIK

MAK Danışmanlık Araştırma Şirketi’nin 11 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirdiği ankete göre 23 Haziran’da CHP adayı Ekrem İmamoğlu, AK Parti adayı Binali Yıldırım’ın 2 puan önünde.15 ve 20 Mayıs arasında yapılan anketin sonuçlarına göre, kararsızlar dağıtıldıktan sonra İmamoğlu yüzde 50,3, Binali Yıldırım yüzde 48,2 ve Saadet Partisi adayı Necdet Gökçınar yüzde 0,75 oy alacağı öngörülüyor.

YSK’NIN KARARI DOĞRU MU?

MAK Danışmanlık Araştırma Şirketi İBB Başkanlığı seçimlerinin yanı sıra, ankete katılanlara YSK’nın İstanbul kararını, adaylar hakkında neler düşündükleri ve yarın seçim olsa hangi partiye oy verirdiniz gibi sorular yöneltti.

Cevap verenlerin yüzde 47’si YSK’nın kararını doğru bulmazken, 43’de kararın doğu olduğunu ifade etti. Ayrıca ankete katılanların yüzde 79’u 31 Mart’ta destekledikleri adayı desteklemeye devam edeceğini belirtirken, yüzde 13’ü 23 Haziran’da farklı bir aday seçebileceklerini açıkladı.

Size göre 31 Mart’ta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde hile yapıldı mı?

Hayır: 49%

Evet: 43%

Kararsız: 8%

AK Parti adayı Binalı Yıldırım’ın imajı hakkında ne düşünüyorsunuz?

Çok olumlu : 12%

Olumlu: 38%

Olumsuz: 25%

Çok olumsuz: 10%

CHP adayı Ekrem İmamoğlu’nun imajı hakkında ne düşünüyorsunuz?

Çok olumlu : 8%

Olumlu: 45%

Olumsuz: 32%

Çok olumsuz: 10%

31 Mart seçimlerinde İstanbul için tercihinizde ne etkili oldu?

Oy verdiğim aday: 40%

Oy verdiğim siyasi parti: 30%

Ülkenin içinde bulunduğu durum: 10%

Oy verdiğim siyasi partinin rakibine bakarak: 5%

Kararsız: 15%

“Yarın seçim olsa oyunuzu hangi partiye verirsiniz?

AK Parti 40,7

CHP 28.5

HDP 11.3

MHP 8

İYİ Parti 8

SAADET 1.2

Bir yanıt yazın