Gündem

236 kişi bir anda acillik oldu! Apar topar hastaneye kaldırıldılar: O ilçede ortalık karıştı

Arsuz ilçesinde yaşanan sağlık krizi, Tartarlı ve Işıklı mahallelerinde geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan kaynak suyu tüketimi sonrası baş gösterirken çok sayıda kişi apar topar hastaneye kaldırıldı. Bu durum, vatandaşların acil servislere koşmalarına neden olurken araştırmalar da beraberinde geldi.

KARIN AĞRISI VE İSHAL ŞİKAYETLERİ VAR

Önceki gün dağdan gelen kaynak suyunu içen bazı Arsuzlu vatandaşlar, ani karın ağrısı ve ishal şikayetleriyle Arsuz Devlet Hastanesi’ne gitti ve bundan dolayı ilçede sağlık yetkilileri tarafından hızla müdahale edilmesi gereken bir sağlık sorunu olduğu paylaşıldı.

236 KİŞİ HASTANEYE BAŞVURDU

Hastanede yapılan kontroller sonucunda, hastaneye kaldırılan 236 kişiden 232’si tedavilerinin ardından sağlık durumlarının stabil olduğundan dolayı  taburcu edildiği ancak, hamile 2 kadın ve 2 çocuk ise güvenlikleri için hastanede gözetim altında tutulmaya devam edildiği de ifade edildi.

ARAŞTIRMALAR BAŞLADI

Olayın ardından Arsuz İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri araştırmalarına başladı. Ekipler olayın kaynağı olan kaynak suyundan numune alarak incelemeye alırken sonuçlar henüz açıklanmadı.