Gündem

23 Nisan’da 3 günlük sokağa çıkma yasağı başlayacak mı?

Sağlık Bakanlığı tarafından corona virüsü vaka sayısı bugün 62 bin 606 olarak açıklandı. Türkiye’de artan vaka sayıları nedeniyle ise hafta sonu tüm gün olmak üzere sokağa çıkma yasağı uygulanıyor. Bu nedenle vatandaşlar resmi tatil olarak ilan edilen 23 Nisan’da da sokağa çıkma kısıtlamasının olup olmayacağını merak ediyorlar. Peki, 23 Nisan Cuma günü 3 günlük sokağa çıkma yasağı başlayacak mı?

Küresel pandemi nedeniyle Türkiye’de hafta içi saat 19:00’da sokağa çıkma kısıtlaması uygulanıyor. Cumartesi ve Pazar günleri ise tüm gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanıyor. Bu sene 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın Cuma gününe denk gelmesi ise vatandaşların akıllarında soru işareti oluşturdu. Vatandaşlar 23 Nisan Cuma günü hafta sonu yasağı ile birleştirilip birleştirilmediğini merak ediyorlar.

23 Nisan’da 3 günlük sokağa çıkma yasağı başlayacak mı?

Geçtiğimiz sene 81 ile gönderilen genelge ile 22 Nisan saat 24.00 ile 26 Nisan saat 24.00 arasında istisnalar hariç Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon ve Van ile Zonguldak’ta sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmasına karar verilmişti. Ancak 23 Nisan 2021 Cuma gününde sokağa çıkma yasağının olup olmayacağı konusunda yetkili isimler tarafından resmi bir açıklama henüz yapılmadı. Yine de geçtiğimiz senenin uygulamalarına göre değerlendirme yapıldığında bu sene de kısıtlamanın uygulanması bekleniyor.