GündemKamu

22 yaşından küçük çocuğu olanlar dikkat: Duyuru yapıldı! 12 ay boyunca verilecek!

Akbank internet sitesi üzerinden açıklamada bulundu. Akbank’tan alınan bilgilere göre okula dönüş kampanyası başlatılarak Okulların açılmak üzere olduğu şu günlerde %1,99 aylık faiz oranıyla 15.000 TL’ye kadar sunduğumuz 12 ay vadeli Okula Dönüş Kredimizle ihtiyaçlarınızı kolayca karşılayabilirsiniz. Dilerseniz 3 ay erteleme seçeneğiyle ödemelerinizi rahatça yapabilme imkanı sunacak. Hemen şimdi Akbank Mobil veya İnternet’e girerek kredi başvurusunda bulunabilir, onaylanması halinde belgesiz, imzasız kredinizi kullanabilir veya aşağıdaki belgelerle birlikte şubelerimizi ziyaret edebilirsiniz açıklaması yapıldı.

Örnek Ödeme Tablosu

Kredi Tutarı (TL) Aylık Faiz Oranı Vade (Ay) Kredi Tahsis Ücreti (TL) İşsizlik Teminatlı Hayat Sigortası Prim Tutarı (TL) Aylık Taksit Tutarı (TL)
Toplam Geri Ödeme Tutarı (TL) Efektif Yıllık Faiz Oranı (Yıllık Maliyet Oranı)
15.000 %1,99 12
82,5
428,90 1461,20 17.616,93 %35,7332

Kredi Kullanımına İlişkin Bilgilendirme

Aylık %1,99 faiz oranının, 15.000 TL’ye kadar ve maksimum 12 ay vade ile kullandırılan ihtiyaç kredilerinde işsizlik teminatlı hayat sigortası yapılması durumunda geçerli olduğunu bildirmek isteriz. Diğer durumlarda faiz oranları; kredi tutarı, kredi vadesi, kredi skoru ve benzer nedenlerle kişi özelinde değişebilmektedir. Kredi tahsis ücreti, kredi tutarının binde 5’i kadardır. Tabloda belirtilen tutara %10 oranındaki BSMV dahildir. Toplam geri ödeme tutarı, kredi taksitlerinin toplamı ve tahsis ücretini içermektedir. İşsizlik teminatlı hayat sigortası primi 428.90 TL’dir ve 15.000 TL tutarındaki, 12 ay vadeli, aylık %1,99 faiz oranlı ihtiyaç kredisi için 35 yaş üzerinden örnek olarak hesaplanmıştır. İşsizlik teminatlı hayat sigortası prim tutarının; kredi tutarı, kredi vadesi, faiz oranı ve krediyi kullanan kişinin yaşına göre değişiklik gösterebileceğini bildirmek isteriz.
Kredi faiz oranının, kullanıldığı alana yani Akbank Mobil, İnternet, şubelerimiz veya 444 25 25 Müşteri İletişim Merkezimize göre farklılık gösterebildiğini bildirmek isteriz.
3 ay erteleme fırsatıyla sunduğumuz ihtiyaç kredisine Akbank Mobil, İnternet, 444 25 25 Müşteri İletişim Merkezimiz ve tüm şubelerimizden başvurabilirsiniz.
Kampanyamız 16.09.2022 tarihine kadar geçerlidir.
Erteleme dahil ihtiyaç kredilerinde en uzun vadenin; 50.000 TL ve altındaki tutarlarda 36 ay, 50.000 TL üzeri 100.000 TL ve altındaki tutarlarda 24 ay, 100.000 TL üzerindeki tutarlarda ise 12 ay olduğunu belirtmek isteriz. En uzun vade belirlenirken mevzuatta belirtilen sınırlamalar doğrultusunda Akbanklının varsa mevcut kredilerinin bakiyesinin de dikkate alınabileceğini, bu nedenle vadede değişiklik olabileceğini bilmenizi isteriz. İlk ödeme en fazla 92 gün ertelenebilir. Ödemesiz dönem sonunda ilk ödeme olarak erteleme faizinin tamamı tahsil edilir, normal taksit ödemeleri ise bir sonraki aydan itibaren başlar.
Kredi tahsis ücretinin, kredi tutarının binde 5’i kadar olduğunu, bu tutar üzerinden ayrıca %10 oranında BSMV alınacağını bildirmek isteriz.
Bankamızın uygun görmediği kredi başvurularını reddetme ve gerekli gördüğünde ek bilgi ve belge isteme, kredi koşullarında değişiklik yapma ve kampanyayı durdurma hakkına sahip olduğunu hatırlatırız.
Şubemizden kredi kullanırsanız talep ettiğimiz belgeler:

Nüfus cüzdanı veya sürücü belgesinin aslı ve fotokopisi
Gerekli görülmesi durumunda adres teyidi amaçlı belge
Gelir belgesi – maaş bordrosu (Maaşını bankamızdan alan Akbanklıların bu belgeyi sunmasına gerek yoktur.)
Özel sektör çalışanları için SGK Hizmet Döküm Belgesi* (Maaşını bankamızdan alan Akbanklıların bu belgeyi sunmasına gerek yoktur.)
e-Devlet şifresi/Mobil imza/Elektronik imza/T.C. kimlik kartı uygulamasıyla alınan SGK Hizmet Dökümü veya işverenden alınan SGK Prim Ödeme Belgesi
Yalnızca T.C. vatandaşı olan, Akbank Mobil kullanan ve bankamızdaki bilgi ve belgelerinde eksiklik bulunmayan Akbanklılar, Akbank Mobil ve 444 25 25 Müşteri İletişim Merkezimizden belgesiz ve imzasız Okula Dönüş Kredisi kullanabilir.