EkonomiKamu

21 Haziran’da başvurular başlıyor: Dar gelirli ailelere 2+1 evler aylık 854 TL’ye satılıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ)yeni konut satış duyurularında bulundu. Dar gelirli ailelere 2+1 evler aylık 854 TL’ye satılıyor. TOKİ’den konut satın almak isteyenler için ise başvurular 21 Haziran’da yapılıyor.

TOKİ Trabzon Yomra kentsel dönüşüm projesi 511 adet konut ve 1 adet 24 dükkanlı ticaret merkezi projesi kapsamda dar gelirli vatandaşlar için konut satışı yapılacak. 74.21 m² konut aylık 180 ay vade ile ve aylık 854,76 TL geri ödeme ile satılacak. 129.87 m² 3+1 konut ise 180 ay vade ve 1.568,44 TL geri ödeme ile satılacak. Konutlar için başvurular 21 Haziran 2021 – 25 Haziran 2021 tarihleri arasında kabul edilecek.  Konu hakkında yapılan açıklamada, “T. Halk Bankası AŞ. Projenin İlindeki Şubeler ve e-Devlet üzerinden (e-Devlet başvuruları 24 Haziran 2021 tarihinde sona erecektir.” denildi.

BAŞVURU ŞARTLARI:

1. T.C. vatandaşı olması,

2. Başvurulan projenin bulunduğu il sınırları içerisinde 1 (bir) yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması, Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisinde başvuracakların en az 3 (üç) yıldır ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması gerekmektedir. Başvuru sahibinin kendisinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması ve tapuda kayıtlı kat irtifaklı/kat mülkiyetl bağımsız bir bölümün veya müstakil konutunun bulunmaması (tarla, bağ, bahçe, köyevi ve işyeri hariç) (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç )

3. Başvuru tarihi itibariyle 25 yaşını doldurmuş olması gerekmekte olup, ancak, Eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmamaktadır.

4. Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 6500.00TL olması, (Başvuru sahibinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dahil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin en fazla 6500.00TL olması gerekmektedir.)

5. Bir hane halkı adına, yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları adına yalnızca bir adet başvuru yapılabilecektir. Birden fazla başvuru yapılması halinde başvurular geçersiz sayılacaktır.

BAŞVURU İŞLEMLERİ, GEREKLİ BELGELER ve BAŞVURU BEDELİ İADESİ:

1. Nüfus Cüzdanı fotokopisi, Ayrıca,

2. Başvuru Formu, Kategorisine göre yetkili banka şubelerinden 2 nüsha olarak temin edilecektir, Banka tarafından numaralandırılarak teslim alınacak ve 1 nüsha da başvuru sahibine geri verilecektir.

3. Başvuru işlemleri sırasında alıcı adaylarından başvuru sırasında başvuru bedeli alınacaktır.