Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

2023 emekli maaşı zammı az önce belli oldu: SSK ve BağKur emekli maaşına rekor zam! Zamlı maaş tablosu açıklandı

Milyonlarca emekli tarafından Ocak ayında maaşlara yapılacak olan zam araştırılmaya başlanırken 2022’nin ikinci yarısında gerçekleşecek enflasyon oranları doğrultusunda emekli maaşı zammı ortaya çıkacak. 2 aylık enflasyon ile yavaş yavaş zam oranı belli olurken ikinci altı aydaki enflasyon oranı tahminleri doğrultusunda emekli maaşı zammı ortaya çıkıyor. Ocak ayında emekliye 6 aylık TÜFE artışı, memur ve emeklilerine yüzde 8 zam ve enflasyon farkı yansıtılabileceği belirtildi ve taban aylıkların artması ve zam oranının ilave artışla yükseltilmesi gibi durumların olması beklendiği paylaşıldı.

OCAK AYI ZAM AYI OLACAK

SSK ve Bağ-Kur emeklileri ile memur ve memur emeklilerini ilgilendiren açıklama yapıldı ve Merkez Bankası tarafından yapılan Piyasa Katılımcıları Anketi’ne bakılırsa yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 67,73 olarak güncellendiği belirtilerek Ocak zammı hakkında araştırmaların hızlandığı ifade edildi.

Ocak milyonlar için zam ayı olacağı belirtilirken SSK ve Bağ-Kur emeklilerine 2022’nin ikinci 6 aylık döneminde gerçekleşen TÜFE oranında zam verilirken, memurlara ve memur emeklilerine yüzde 8 artış ve enflasyon farkı yansıtılacağı aktarıldı. Zam oranlarında 2022’nin ikinci yarısında gerçekleşecek enflasyon belirleyici olacağı için veriler yakından takip edilirken şu ana kadar 2 aylık verinin belli olduğu paylaşılarak Temmuz – Ağustos ayının enflasyonunun yüzde 3,86 olduğu bildirildi.

YÜZDE 17.83 ZAM BEKLENİYOR

Artışa ilişkin son ipucu da Merkez Bankası’nın Piyasa Katılımcıları Anketi’nden geldi. Ankette katılımcıların cari yıl sonu tüketici enflasyonu (TÜFE) beklentisi yüzde 67.73 olduğu belirtilirken tahminler doğrultusunda 2022 yılının ikinci yarısındaki enflasyonun yüzde 17,83 olarak gerçekleşeceği SSK ve Bağ Kur emeklilerinin Ocak ayında yüzde 17,83 zam alması beklendiği vurgulandı.