EkonomiGündem

2022 Güncel sigara fiyatları belli oldu: Marlboro, Muratti, Parliament…

Dün gündüz saatlerinde sigaraya ÖTV zammının yapılacağı haberleri, birçok tütün kullanıcısının konu ile ilgili tepki göstermesine sebep olmuştu. Oldukça yüksek oranlarda zam uygulanacağı duyurulan tütün ürünleri, bugün itibari ile yeni zamlı fiyatları ile satışa sunuldu. Vatandaşlar zamlı fiyatlara olan tepkilerini, sosyal medya hesapları aracılığı ile dile getirdi.

Yüzde 47,4 Oranında Zam!

2021 yılının sonlarına doğru yaşanan ekonomik dalgalanmalardan sonra, yeni dönem içerisinde yürürlüğe girecek olan asgari ücrete yüzde 50,5 oranında zam yapılmış olması, vatandaşı yeni dönem ile ilgili alım güçleri konusunda umutlandırmıştı. Ancak 2022 yılının yaşandığı ilk günlerde, ardı ardına gelen zam haberlerinden sonra vatandaşlar oldukça büyük bir hayal kırıklığına uğradı. Vatandaşları mutsuz eden bir haber de sigaralara yapılan zam haberinden geldi. Yapılan açıklamaya göre yeni dönem ile birlikte sigaraların her birine zam yapılacağı duyuruldu.

Dün yapılan açıklamaya göre 2022 yılı itibari ile sigara ve alkol ürünlerine bandrol zammı uygulanacağı bildirildi. Sigara ve alkol kullanıcılarını harekete geçiren bu açıklamaya göre sigara fiyatları yeni dönem itibari ile yüzde 47,4 oranında zamlanacak!

Yeni Fiyatlar Belli Oldu!

Sigara zammının açıklanmasından sonra bir süre daha eski fiyatlardan yararlanabileceklerini düşünen vatandaşlar, bu sabah itibari ile kötü bir sürpriz ile karşılaştı. Sigara almak üzere markete ya diğer bayilere giden vatandaşlar, dün açıklanan sigara zammının bugün itibari ile fiyatlara yansıtıldığını gördü. Sigaralara uygulanan zamlar ile birlikte en düşük sigara satış fiyatı, 22,00 TL olarak belirlendi.

Yeni Sigara Fiyatları

Sigara zammının bugün itibari ile ürünlere yansıtıldığını öğrenen vatandaşlar, sigaraların güncel fiyatlarını araştırmaya başladı. Sigara satış fiyatının en düşük 22,00 TL olarak belirlendiğini gören vatandaşlar kendi tükettikleri sigara markalarının güncel fiyatlarını araştırmaya başladı. Buna göre en çok araştırılan sigaraların fiyatları şu şekilde belirlendi:

  • Marlboro: 25,00 TL
  • Parlament: 25,50 TL
  • Muratti: 23,00 TL
  • L&M: 21,50 TL
  • Marlboro Touch: 24,00 TL
  • Chesterfield: 21,50 TL
  • Muratti Blue: 22,00 TL
  • Parlament Midnigt Blue: 24,50 TL
  • Marlboro Edge: 23,00 TL