Sağlık

2022 Devlet Hastanelerinde Muayene Ücreti Ne Kadar?

2022 yılında devlet hastanelerinde muayene ücreti sigortası olamayan kişilerin muayene olacakları bölüme göre ücret değişiklik göstermektedir. Sigortasız kişiler 30-50 TL arası bir muayene ücreti ödeyerek muayene olabilirler. Ayrıca sigortasız kişilerin muayene ücretinin yanı sıra bazen ek ücret ödemeleri gerekebilir. Bu ek ücretler MR, ultrason, tahlil, röntgen gibi görüntüleme tekniklerinin gerekliği olduğu durumlarda istenmektedir. Bu görüntüleme tekniklerinin ortalama ücreti ise 200-300 TL arası değişmektedir. Sigortalı olan kişilerin muayene ücreti muayene başına 6 TL’dir. Bu ücret eczaneden ilaç alımı sırasında verilir. Kişi eğer emekli ise emekli maaşından kesilir.

Devlet Hastanesinde Ameliyat Ücreti Ne Kadardır?

Devlet hastanesinde ameliyat ücreti alınıp alınmaması durumu kişinin sigortalı olup olmamasına bağlıdır. Sigortalı olan kişiler devlet hastanesinde ameliyat olması durumunda hiçbir ücret ödemezler. Sigortası olmayan kişilerden ise ücret talep edilir. Bu ücretin net bir fiyatı yoktur. Talep edilecek ücret kişinin geçirdiği operasyona, operasyonu yapan doktorun branşına göre değişmektedir. Ameliyatlara göre ödenen ücretler ise şunlardır:

  • Açık Safra kesesi ameliyatı: 777 TL
  • Kapalı safra kesesi ameliyatı: 1026 TL
  • Apandisit Ameliyatı: 432 TL
  • Katarakt Ameliyatı: 594 TL
  • Bademcik Ameliyatı: 617 TL
  • Kısırlık Tedavisi Ameliyatı: 370 TL

Olarak belirlenmiştir. Bununla birlikte bazı ameliyatlarda SGK’sız kişilerden de ücret talep edilmez. Bunun sebebi bazı ameliyatların hayat kurtaran ameliyatlar arasında yer alması ve sağlık güvencesinin varlığı durumundan dolayıdır. Bu ameliyatlar ise şunlardır:

  • Varis Ameliyatı
  • Koroner By- Pass Ameliyatıdır.

Devlet Hastanelerinde Enjeksiyon Ücreti Ne Kadardır?

Devlet hastanelerinde enjeksiyon ücreti alınmamaktadır. Kişi sigortalı da sigortasız da olsa enjeksiyon için devlet hastanelerinden hiçbir ücret talep edilmez. Kişi sağlık ocaklarında, aile hekimliğinde, Anne ve Çocuk Sağlığı Merkezlerinde ücretsiz bir şekilde enjeksiyon yaptırabilir.

Devlet Hastanelerinde Yatak Ücreti Ne Kadardır?

Devlet hastanesindeki yatak ücretleri hastanın SGK durumuna göre değişir. SGK’lı hastalar emekliler hastanede yatış süreleri için herhangi bir yatak ücreti ödemezler ancak sigortasız hastalardan ücret talep edilmektedir. SGK’sı bulunmayan hastalardan alınan günlük yatak ücreti 50 TL’dir. Aynı zamanda SGK’sız hastaların ödediği ücret odaya göre değişiklik göstermektedir. Yatak ücretleri şu şekildedir:

  • Standart Yatak tarifesi: 60 TL
  • Steril Oda: 2001 TL
  • Gündüz Yatak Tarifesi: 34TL
  • Refakatçi Yatak Ücreti: 15 TL

Devlet Hastanesinde Tahlil Ücretleri Ne Kadardır?

Devlet Hastanelerinde tahlil ücreti yalnızca sigortasız kişilerden alınır. Devlet hastanelerinde SGK’lı hastalardan tahlil ücreti talep edilmez. Sigortasız hastalar ise belli bir ücret ödemektedirler. Devlet hastanesinde sigortasız tahlil ücretleri 50 TL ila 200 TL arasında değişmektedir. Aynı zamanda sigortasız hastalar tahliller yapılmadan önce 30 TL ila 50 TL arası bir muayene ücreti öderler.

Devlet Hastanesinin Acil Servis Ücreti Ne Kadardır?

Devlet hastanelerinin acil servisleri için ücret ödenmez. Kişi ister sigortalı ister sigortasız olsun herhangi bir ücret talep edilmez. Acil servis, hastaların SGK’sı olup olmadığına, hastanın ödeme gücüne bakmaksızın hastaların tedavisini ücretsiz bir şekilde yapar.

Devlet Hastanesinde Röntgen Ücreti Ne Kadardır?

Devlet hastanesinde röntgen ücretini sadece sigortası bulunmayan kişiler öderler. SGK’lı kişiler röntgen çekildiğinde herhangi bir ücret talep edilmez. Sigortası bulunmayan kişilerden ise ortalama 150- 200 TL arası bir ücret talep edilir. Talep edilen ücret röntgenin çekildiği hastaneye, doktorun branşına göre değişiklik göstermektedir.

Devlet Hastanelerinde MR ücreti Ne Kadardır?

Devlet hastanelerinde MR için istenen ücret ortalama 200 ila 300 TL arasındadır. Bu ücret sigortasız kişilerden alınmaktadır. Sigortası bulunan hastalardan herhangi bir ücret h-talep edilmez. Aynı zamanda sigortası bulunmayan hastalardan MR için ek ilave ücret de talep edilmektedir. Bu ek ilave muayene ücretleri ise şunlardır:

  • MRG, kafa tabanı kontratsız için alınan ek ilave ücret: 161 TL
  • MRG, karaciğer kontratsız için alınan ek ilave ücret: 161 TL
  • MRG, tüm vücut metastaz için alınan ek ilave ücret: 161 TL
  • MRG, kalça, sol kontrastsız için alınan ek ilave ücret: 161 TL’dir.