Kamu

2021 yılında çalışmak isteyenlere güzel haber: 105 sekreter alımı yapılacak!

2021 yılında kamu kurumları ve özel şirketler İŞKUR üzerinden verdikleri ilanlar ile eleman eksiklerini gidermeye devam ediyorlar. Sekreter olmak isteyenlere için ise İŞKUR sevindirecek haberi verdi. İŞKUR resmi sitesi üzerinde farklı illerde ve şirketlerde istihdam edilmek üzere 105 sekreter alım ilanı yayınlandı.

Pandemi döneminde iş sahibi olmak isteyen vatandaşlara Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) güzel haberler vermeye devam ediyor. Kurum resmi sitesi üzerinden 105 sekreter alım ilanı yayınladı. İlanlara başvuru yapmak isteyenlerin genel başvuru şartlarını sağlaması gerekiyor. Peki, sekreter olmak için genel başvuru şartları nelerdir?

Sekreter İlanları Genel Başvuru Şartları

İlanlara başvuru yapacak olan adayların pozisyonlara göre belirlenen özel şartlara haiz olmaları gerekiyor. Ancak adayların genel şartlara da haiz olması gerekiyor. İşte adaylarda aranan genel şartlar:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
Türkiye İş Kurumu ‘na kayıtlı olmak,
Büro içindeki araç ve gereçleri kullanabilecek,
Telefondan randevuları ayarlayabilecek, planlayabilecek.
Yoğun çalışma temposuna ayak uydurabilecek olmak.
Ekip çalışmasına uygun ve uyumlu,
Diksiyonu düzgün dış görünüşüne özen gösteren
Bilgisayar Kullanmayı Ve Ofis Programları (WORD, EXCEL BİLEN )

BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Sekreter olmak isteyen vatandaşlar, aşağıda verilen linke tıklayarak ve İŞKUR resmi sitesine T.C. kimlik numaraları ve şifre bilgilerini girerek ilanlara başvuruda bulunabilirler.

İŞKUR SEKRETER İLANLARINA BAŞVURU YAPMAK İÇİN  https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx?mid=4078 TIKLAYINIZ. 

İŞKUR’A NASIL KAYIT OLUNUR?

Kayıt

İŞKUR’un sunduğu hizmetlerden yararlanabilmeniz için kayıtlı kullanıcı olmanız gerekmektedir.

İŞKUR internet şubesine giriş yaparak kayıt olmak için Tıklayınız

Kayıt

İş aramanın ilk adımı kayıttır. Kurum hizmetlerinden yararlanmak isteyen iş arayanların Kurum portalına üye olarak veya şahsen Kurum ünitelerine başvurarak kayıt olmaları zorunludur. Başarılı bir eşleştirme için hem açık iş hem de iş arayan kişi hakkında tam ve doğru bilgilerin bulunması zorunludur. Gerek internet üzerinden gerekse Kurum personeli aracılığı ile kayıt yaptıracak olanların kendileri ile ilgili bilgileri tam ve doğru olarak yansıtmaları uygun işe yerleştirilmelerinde oldukça önemlidir. Bu nedenle, lütfen kişisel, iletişim, eğitim, meslek ve diğer bilgilerinizi tam ve doğru olarak sisteme giriniz. Özgeçmişinizde eğitim ve meslek bilgileri girilmeden kaydınız aktife alınmamaktadır.

Kayıt Koşulları

İş arayanların Kurumumuza kayıt yaptırabilmeleri için 14 yaşını doldurmuş olmaları gerekmektedir. Kayıt için beyan esas alınır. Beyanların gerçek dışı olmasından Kuruma hiçbir sorumluluk yüklenemez.